4 ceaiuri cu rezultate deosebite pentru SILUETĂ. Rețetă

Ceaiul detoxifiant are efecte benefice pentru organism, doar dacă este asociat cu o schimbare în alimentație. Este important să acordăm atenție acestor patru tipuri de ceai cu rezultate deosebite pentru siluetă...
"Ceaiurile detoxifiante - sunt ele mit sau realitate?
Se știe că ceaiul este una dintre cele mai bune opțiuni în nutriție datorită efectelor benefice organismului, dar de aici și până la a-l prezenta drept o cale incontestabilă de detoxifiere este o cale lungă. Cu toate acestea, este mult mai ușor, însă, a recomanda un ceai ce produce rezultate deosebite și, de aici, să ii oferim proprietăți speciale ce conduc la mitul ceaiului detoxifiant. Până la urmă, ceaiul detoxifiant este o solutie bună pentru reechilibrarea organismului, dar el nu poate avea efect singur, ci este necesar să fie asociat cu o schimbare în alimentație.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook.
4 rețete de ceai recomandate de Cori Grămescu
"Mai jos aveți câteva exemple de ceaiuri ce au efecte benefice asupra organismului și pe care le puteți încerca:
Ceaiul de ghimbir și lămâie - este un tonic excelent, ajutând la detoxifierea organismului. Se poate folosi şi ghimbir proaspăt, în acest caz ceaiul fiind foarte aromat şi concentrat. Pentru detoxifiere puternică se adaugă şi ceai de păpădie. Reţeta este: folosim 2 măsuri ceai de păpădie şi 2 linguri de rondele de ghimbir peste care se adaugă 3 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3-5 minute, apoi se lasă încă 10 minute la răcit. Când temperatura apei a scăzut sub 60 de grade, se adaugă feliile de lămâie. Se consumă călduţ, având proprietăţi detoxifiante şi energizante excelente.
Ceaiul de verbină și rozmarin proaspăt - este de secole aliatul francezilor după o masă copioasă. Alegeţi plantele verzi (se găsesc în magazinele alimentare, cel mai adesea, în raioanele cu condimente) şi adăugaţi o cană de apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 2-4 minute la infuzat, până când apa devine uşor verzuie. Se consumă neîndulcit, fiind un excelent digestiv. Înlătură senzaţia de greaţă de după o masă prea îmbelşugată.
Ceaiul de dafin, combinat cu muşeţel şi mentă - este un remediu blând pentru reducerea senzaţiei de balonare – acumularea de gaz şi lichid în colon. Pentru acest ceai, trebuie să folosim pentru 2 căni de apă, o frunză de dafin, o măsură de muşeţel şi una de mentă. Se poate consumă zilnic, în situaţia în care resimţim o stare neplăcută după mesele îmbelşugate.
Ceaiul de anghinare - apelaţi la ceai de anghinare dacă simţiţi că aţi mâncat prea multe grăsimi animale. Anghinarea este folosită de sute de ani pentru a uşura suferinţa hepatică, iar ceaiul de anghinare poate fi folosit după mese copioase, pentru că ajută activitatea veziculei biliare. Sunt şi câteva precauţii legate de acest ceai - persoanele alergice la muşeţel au şanse mari să fie alergice şi la anghinare, iar persoanele care au pietre la fiere nu ar trebui să consume acest ceai fără să informeze medicul specialist curant.", a precizat nutriționistul Cori Grămescu.
Citește și Această rețetă de ceai de ghimbir a dat lumea medicală peste cap. 5 efecte-SURPRIZĂ
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.