4 reguli SIMPLE ca să-ți iasă paste delicioase! Cum le alegi, cum le prepari și ce sos pui

Dana Lascu |
Data publicării:
Cum faci paste. Foto: Pixabay
Cum faci paste. Foto: Pixabay

Vreți să vă iasă paste delicioase de fiecare dată când le gătiți? Respectați aceste reguli și nu veți da greș: 

Pastele sunt mâncare de confort. De la penne și spaghete, la fettuccine și macaroane, pastele vin în diferite forme și dimensiuni și pot fi gătite în numeroase feluri și se fac ușor și rapid. Cele două moduri cele mai frecvente includ amestecarea acestora cu un sos alb cremos sau un sos roșu acrișor. Cei mai mulți dintre noi știu să facă paste, nu e mare folosofie, mai ales dacă respecți următoarele patru reguli simple dar vitale: 

1. Nu faceți greșeala de a pune paste în apă când încă nu a dat în clocot, deoarece atunci veți avea paste lipicioase și moi. Amidonul din paste poate absorbi instantaneu apa și, prin urmare, apa ar trebui să fie fierbinte când adăugați pastele.

2. Renunțați la obiceiul de a adăuga ulei în apa în care gătiți pastele. Da, știm că ați citit peste tot că ar trebui să adăugați ulei în apă, dar asta poate face pastele uleioase și alunecoase și poate împiedica amestecarea perfectă cu sosul.

3. Alegeți tipul corect de paste pentru sos. Pentru sosurile care sunt făcute cu roșii sau ulei, alegeți feluri lungi de paste, cum ar fi spaghetele. În timp ce pentru sosurile care conțin o mulțime de legume sau carne, alegeți feluri de paste precum penne sau fettuccine.

4. În loc să adăugați sosul de-a gata cumpărat de la magazin peste paste, faceți invers și adăugați pastele în sosul preparat de voi. În primul rând puteți folosi ingredientele pe care le doriți la sos, adăugați câtă sare vreți și aveți nevoie. Apoi, pentru a acoperi uniform pastele și pentru a lăsa să absoarbă perfect aromele sosului, adăugați pastele în sos și amestecați bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel