4 reguli SIMPLE ca să-ți iasă paste delicioase! Cum le alegi, cum le prepari și ce sos pui

Vreți să vă iasă paste delicioase de fiecare dată când le gătiți? Respectați aceste reguli și nu veți da greș:
Pastele sunt mâncare de confort. De la penne și spaghete, la fettuccine și macaroane, pastele vin în diferite forme și dimensiuni și pot fi gătite în numeroase feluri și se fac ușor și rapid. Cele două moduri cele mai frecvente includ amestecarea acestora cu un sos alb cremos sau un sos roșu acrișor. Cei mai mulți dintre noi știu să facă paste, nu e mare folosofie, mai ales dacă respecți următoarele patru reguli simple dar vitale:
1. Nu faceți greșeala de a pune paste în apă când încă nu a dat în clocot, deoarece atunci veți avea paste lipicioase și moi. Amidonul din paste poate absorbi instantaneu apa și, prin urmare, apa ar trebui să fie fierbinte când adăugați pastele.
2. Renunțați la obiceiul de a adăuga ulei în apa în care gătiți pastele. Da, știm că ați citit peste tot că ar trebui să adăugați ulei în apă, dar asta poate face pastele uleioase și alunecoase și poate împiedica amestecarea perfectă cu sosul.
3. Alegeți tipul corect de paste pentru sos. Pentru sosurile care sunt făcute cu roșii sau ulei, alegeți feluri lungi de paste, cum ar fi spaghetele. În timp ce pentru sosurile care conțin o mulțime de legume sau carne, alegeți feluri de paste precum penne sau fettuccine.
4. În loc să adăugați sosul de-a gata cumpărat de la magazin peste paste, faceți invers și adăugați pastele în sosul preparat de voi. În primul rând puteți folosi ingredientele pe care le doriți la sos, adăugați câtă sare vreți și aveți nevoie. Apoi, pentru a acoperi uniform pastele și pentru a lăsa să absoarbă perfect aromele sosului, adăugați pastele în sos și amestecați bine.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.