5 alimente bune de mâncat înainte de culcare, pentru a avea un somn bun

Angela Sabău |
Data publicării:
Nuci
Nuci

Iată o listă de cinci alimente care sunt recomandate persoanelor ce nu pot dormi. Acestea, consumate seara, vor ajuta la obținerea unui somn bun.

Mâncarea ne poate ajuta să ne reglăm tiparul de somn și să ne asigurăm că avem un somn bun, fără a fi nevoie să pierdem toată noaptea din cauza insomniei. Dacă stați treaz până la 2 dimineața sau 3 dimineața, atunci aceasta este pentru dvs.

Somnul este foarte important și nu ne putem permite să-l pierdem. Orice persoană are nevoie de un timp suficient de somn, care este între 6-8 ore cel puțin.

Un tipar de somn regulat este important pentru sănătatea generală și bunăstarea, deoarece ne ajută să ne menținem nivelurile de energie și să reducem nivelul de stres.

Deci, iată cele mai bune 5 alimente pe care să le includeți în dieta dvs. înainte de culcare.

Migdale

Migdalele conțin o doză mare de melatonină care ajută la reglarea somnului și a ciclului de veghe. Migdalele sunt un superaliment extrem de sănătos și pot fi servite și ca gustare sănătoasă.

Lapte cald

Laptele cald este foarte frecvent ca remediu pentru a dormi sănătos noaptea. Puteți lua un pahar de lapte cald și în timpul iernilor îl puteți amesteca cu pudră de curcuma pentru rezultate digestive mai bune și pentru a crește imunitatea în organism. Laptele conține compuși care favorizează somnul care vă ajută să vă reglați tiparul de somn.

Ceai de mușețel

Un alt remediu pentru un model de somn mai bun noaptea este ceaiul clasic de mușețel. Este un remediu tradițional pentru tratarea insomniei. Planta conține un compus flavonoid despre care se știe că are proprietăți care induc somnul.

Nuci

Nucile conțin câțiva compuși care ajută la favorizarea unui somn mai bun noaptea. Include melatonină, serotonină și magneziu. Nucile pot fi, de asemenea, consumate ca gustare sănătoasă înainte de culcare sau seara târziu.

Banane

Bananele conțin mult potasiu și magneziu și sunt cunoscute pentru efectul lor de relaxare a mușchilor. De asemenea, conțin aminoacidul L-triptofan, care se transformă în 5-HTP în creier. 5-HTP este transformat în serotonină, care este un neurotransmițător relaxant, notează pinkvilla.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel