6 alimente care provoacă balonare. Cu ce le poți înlocui

Dana Lascu |
Data publicării:
Balonare, indigestie. Foto: Pexels
Balonare, indigestie. Foto: Pexels

Putem suferi de balonare din multe motive. De daa aceasta vă spunem care sunt 6 alimente banale care vă provoacă această suferință: 

Cu toții putem avea episoade de indigestie, balonare și constipație. Când vine vorba de balonare, însă, aceasta se poate produce din mai multe motive: un stil de viață sedentar, consumul unor alimente greșite, consumul excesiv de alimente, modificările hormonale și lipsa mișcării, ca să enumerăm doar câteva dintre ele. Iată ce produse alimentare pot provoca balonare:

1) Mere

Un măr pe zi ține medicul la distanță, se spune. De asemenea, merele sunt bune la dietă, dacă vrei să slăbești, pentru că sunt bogate în fibre. Dar contează cantitatea pe care o consumi, pentru că merele au un conținut ridicat de fructoză, care poate provoca balonare atunci când sunt fermentează în stomac. Dacă merele îți provoacă balonare, le poți înlocui cu banane, afine, portocale sau căpșuni.

2) Ceapa

Când este consumată crudă, ceapa poate provoca balonare. Cel mai bun lucru de făcut este să vă bucurați de cantități mai mici de ceapă bine foartă. Dacă este posibil, înlocuiți-o cu condimente și ierburi pentru a adăuga aromă.

3) Fasolea

Fasolea este recunoscută pentru că provoacă balonare și indigestie, chiar și când o speli cu bicarbonat de sodiu sau când o ții la înmuiat peste noapte. Ea conține proteine și carbohidrați sănătoși, dar care au și un conținut ridicat de fibre, ceea ce poate cauza probleme. Dacă vă balonează, o puteți înlocui cu linte roșie, care conține mai puține în fibre.

4) Broccoli

Broccoli este un superaliment, dar el legumele din caegoria sa (conopida și varza) pot provoca balonare. Pentru a evita acest lucru, aceste legume trebuie consumate fierte sau făcute la buri. Dacă și așa vă balonează, le puteți înlocui cu spanac, castraveți, salată verde, cartofi dulci sau dovlecei.

5) Lintea

La fel ca fasolea, lintea este, de asemenea, bogată în fibre. Dar, în afară de aceasta, conține și zaharuri nedigerabile care provoacă balonare. Înainte de a o consuma, înmuiați-o cel puțin o oră-două în apă rece cu suc de lămâie și oțet pentru a reduce balonarea.

6) Fructe uscate

Fructele uscate au un conținut ridicat de fructoză și dacă sunt consumate în cantități mari, pot provoca balonare. În cereale dimineața, spre exemplu, puneți fructe proaspete au congelate, precum fructele de pădure, care au un conținut mai scăzut de fructoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel