6 obiceiuri sănătoase care te scapă de riduri. Cum întârzii îmbătrânirea

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cremă
Cremă

Ridurile pot fi o parte inevitabilă a îmbătrânirii, dar există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pielea să se lupte, să întârzie apariția lor. 

Iată cum evitați, întârziați și estimpați ridurile: 

1. Aplicați zilnic protecție solară

Folosirea regulată a protecției solare poate întârzia momntul în care apar nesuferitele riduri. Într-un studiu publicat în Annals of Internal Medicine în 2013 (link direct studiu), mai mult de 900 de persoane cu vârsta sub 55 de ani au fost rugate să poarte protecție solară în fiecare zi sau ori de câte ori doreau. După patru ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au aplicat protecție solară zilnic nu au prezentat nicio creștere a îmbătrânirii pielii în timpul studiului și au avut cu 25% mai puține semne de îmbătrânire decât femeile care au aplicat protecție solară din când în când.

2. Stați departe de soare

Este o idee bună să vă limitați expunerea la soare în primul rând. E adevărat că avem nevoie de 15-30 de minute de stat zilnic la soare pentru ca organismul să producă vitamina D, dar la o expunere mai mare și mai lungă, lumina UV declanșează modificări ale pielii, inclusiv dezvoltarea ridurilor, diferențe de pigmentare (culoare) și scade elasticitatea pielii și provoacă modificări ale texturii pielii.

3. Folosiți zilnic o cremă hidratantă 

Hidratarea zilnică vă poate ajuta pielea să rămână mai hidratată și să-i îmbunătățească elasticitatea și netezimea. Anumite creme hidratante care conțin substanțe nutritive anti-îmbătrânire, precum vitaminele C și E, vă pot ajuta pielea să producă mai mult colagen - proteina care o face să fie fermă.

4. Creșteți aportul de vitamina E

Experții cred că vitamina E, un puternic antioxidant, poate ajuta la combaterea daunelor cauzate de lumina soarelui, poluare și alți radicali liberi care sunt legați de îmbătrânire. Includeți în alimentație în fiecare zi alimente bogate în vitamina E, cum ar fi nuci și semințe, semințe de grâu și ulei de măsline.

5. Masați fața

Masajul facial relaxează mușchii și favorizează fluxul de sânge și limfă - toate acestea îmbunătățind aspectul pielii. 

6. Curățați corect machiajul

Evitați să vă frecați energic ochii atunci când îndepărtați fardul sau rimelul. Pielea din jurul ochilor conține mai puține glande uleioase și colagen în comparație cu restul pielii corpului, ceea ce înseamnă că este mai probabil să dezvolte linii fine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel