8 remedii naturale simple pentru DURERILE DE CAP, de încercat înainte de a lua pastile

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat

Durerile de cap le avem cu toții, dar înainte de a ne repezi la cutia cu analgezice, ar fi bine să încercăm și următoarele remedii naturale: 

Durerile de cap ne pot face viața un calvar, afectând capacitatea de a face orice lucru sau chiar de a funcționa ca persoană. Dar nu vă faceți griji, deoarece avem mai multe remedii la îndemână înainte de a ne îndopa cu medicamente. Iată 8 remedii naturale pentru durerile de cap: 

1. Hidratare

Soluția durerii de cap poate fi la fel de simplă ca un pahar cu apă. Deshidratarea cronică este un motiv comun pentru durerile de cap, potrivit unor studii. A fi deshidratat poate afecta, de asemenea, concentrarea și poate crește iritabilitatea, agravând efectele durerii de cap. Teoretic, dacă deshidratarea e cauza, atunci durerea de cap ar trebui să treacă în jumătate de oră după ce ați băut unul sau două pahare mai cu apă.

2. Ceaiul de ghimbir

Recent, un studiu efectuat a constatat că ghimbirul, administrat alături de medicamente fără prescripție medicală, a ușurat durerea pentru persoanele cu migrene din camera de urgență. Un alt studiu a constatat că ceaiul de ghimbir a funcționat aproape la fel de bine ca medicamentele pentru migrenă pe bază de rețetă. 

3. Cofeina

Prea multă cofeină vă poate agrava durerea de cap, dar în limite normale, adică maximum 3 ceșcuțe pe zi, cafeaua, dacă este băută suficient de repede după ce începe durerea de cap, o poate opri. Dar e musai să beți și un pahar cu apă la un sfert de oră după, întrucât cafeaua deshidratează!

4. Un pui de somn

Lipsa somnului dăunează sănătății în mai multe moduri. Nu numai că ai dureri de cap, dar te simți, de asemenea, epuizat și pur și simplu nu ești bun de nimic. Dacă durerea de cap este cauzată de lipsa de somn, singurul și cel mai puternic mod de a-l trata este somnul! Mai mult, dacă durerea de cap este legată de ecranele dispozitivelor moderne, e cazul să vă odihniți mintea și capul trăgând un pui de somn. 

5. Compresă rece

Deosebit de eficientă în cazul migrenelor, o compresă rece poate ajuta la ameliorarea oricărei inflamații. Puteți folosi o compresă de gel, cuburi de gheață învelite într-un prosop sau o pungă cu legume congelate învelită într-un prosop. Țineți compresa pe cap timp de 15 minute, apoi faceți o pauză timp de 15 minute. Frigul constrictă vasele de sânge (un proces cunoscut sub numele de vasoconstricție), creând eventual un flux sanguin scăzut în aval și diminuând durerea pe care o puteți simți.

6. Comprese fierbinți

Compresele fierbinți funcționează pentru o durere de cap bazată pe tensiune. Dacă mușchii sunt încordați, o compresă fierbinte, o sticlă de apă fierbinte sau un prosop fierbinte aplicat pe gât, spate și umeri poate face minuni. Este, de asemenea, minunată pentru partea din spate a capului. Din nou, alternați 15 minute țineți compresa, 15 minute o luați, până când începeți să vă simțiți mai bine. De asemenea, puteți face un duș sau o baie fierbinte.

7. Aromaterapie

S-a dovedit că mirosurile calmante, cum ar fi lavanda, acționează asupra durerilor de cap în doar 15 minute. Uleiurile esențiale nu sunt pe placul tuturor, dar experimentarea cu intensități diferite și mirosuri precum iasomie, mentă etc. poate fi o idee bună pentru dumneavoastră dacă durerile de cap sunt frecvente. Uleiurile esențiale pot fi diluate pentru a se aplica pe piele sau pot fi introduse în difuzoare de cameră ori picurate într-o baie caldă, relaxantă.

8. Eliberați presiunea

Asigurați-vă că nu purtați o pălărie strânsă sau ochelari care să pună presiune pe nas și pe tâmple. Dacă părul este prins în coadă strânsă, lăsați-l liber. Masați pielea capului. Mai multe studii au arătat că femeile care nu își leagă strâns părul suferă de mai puține dureri de cap. Apoi, dacă aveți tendința să vă încleștați fălcile, să scrâșniți dinții sau să mestecați cu prea multă presiune, inclusiv gumă de mestecat, acest lucru ar putea contribui, de asemenea, la apariția durerilor de cap. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel