Afecțiunile cardiovasculare. Cum le previi

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Afecțiunile cardiovasculare pot fi prevenite printr-o serie de măsuri. Cu cât mai devreme schimbăm stilul de viață, cu atât mai mare este șansa să evităm afecțiunile inimii.

Inima bate de aproximativ 2,5 miliarde de ori pe durata medie a vieții, pompând sânge în fiecare parte a corpului. Acest flux continuu transportă oxigen, nutrienți, hormoni și o serie de celule esențiale. De asemenea, el îndepărtează deșeurile metabolice. Când inima se oprește, funcțiile esențiale se opresc, unele aproape instantaneu.

Având în vedere volumul de „muncă” al inimii, nu e de mirare că se comportă așa de bine, atât de mult timp, la atât de mulți oameni. Dar sunt situații în care inima poate să eșueze, iar cauzele pot fi o dietă săracă sau lipsa de exerciții fizice, fumatul, o infecție, o problemă genetică sau multe altele.

Una din cele mai frecvente probleme este ateroscleroza. Aceasta este acumularea unor depuneri numite plăci plăci, bogate în colesterol în interiorul arterelor. Aceste plăci pot limita fluxul de sânge prin arterele care hrănesc inima - arterele coronare - și alte arterele din întreg corpul. Dacă o astfel de placă se desprinde de pe peretele vasului de sânge, aceasta poate provoca un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Medicația poate fi de ajutor

Deși, pe măsură ce îmbărânesc, mulți oameni dezvoltă o anumită formă de boală cardiovasculară (un termen general pentru toate bolile care afectează inima și vasele de sânge), acest lucru poate fi, totuși, evitat. Un stil de viață sănătos, mai ales atunci când a început la o vârstă fragedă, oferă o garanție mai mare în prevenirea bolilor de inimă.

Modificările stilului de viață și medicamente pot bloca eventualele afecțiuni ale inimii, cum ar fi hipertensiunea arterială sau creșterea colesterolulului, în faze de început, înainte ca acestea să creeze probleme de sănătate. Iar o varietate de medicamente, operații și dispozitive pot ajuta la susținerea inimii, dacă apar daune, arată Harvard Health Publishing.

Textul original poate fi găsit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel