Afecțiunea pe care o poți dezvolta dacă urinezi prea des. Este dureroasă și frecvent întâlnită

Monika Baciu |
Data publicării:
migrena - FOTO: Freepik@krakenimages.com@jcomp
migrena - FOTO: [email protected]@jcomp

Felul în care urinăm poate fi semnul unei afecțiuni dureroase. Nu este vorba despre infecția urinară sau alte probleme renale, ci este vorba de o afecțiune neurologică. Medicii dezvăluie că există anumite semne subtile în urină care ar putea dezvălui informații cruciale despre sănătatea noastră.

Urina noastră ar putea deține răspunsurile la ceea ce urmează să se întâmple. Un recent studiu publicat într-o revistă de neurologie aruncă o lumină fascinantă asupra unei posibile noi metode de diagnosticare a sănătății viitoare - urina noastră. Conform cercetării, anumite semne subtile în urină ar putea oferi indicii despre evenimente iminente din corpul nostru.

Deși acest lucru ar putea părea a fi din domeniul ficțiunii științifice, descoperirile sunt promițătoare și deschid noi perspective în diagnosticul și îngrijirea sănătății.

Urina ar putea prevesti apariția unei migrene

Felul în care urinăm  s-ar putea să ne spună dacă este pe cale să apară o migrenă. Conform unei revizuiri științifice din 2021 publicată în Frontiers in Neurology, peste 1 miliard de oameni din întreaga lume experimentează migrene anual. Genetica, vârsta, sexul și fluctuațiile hormonale pot juca toate un rol în susceptibilitatea unei persoane la migrenă.

Durerea pulsatilă care caracterizează tulburarea neurologică ar putea fi declanșată de orice, inclusiv consumul de alimente sărate, efort fizic, schimbări meteorologice, stres, alcool sau mirosuri particular de pătrunzătoare.

Vezi și: Condimentul care duce la probleme hepatice. Influențează efectul medicamentelor

Cum apare migrena

O migrenă poate să se dezvolte printr-o varietate de faze, începând în faza prodromală înainte de a trece în aura, atac, și în cele din urmă faza post-drome. Pentru unele persoane, o creștere a eliminării urinei este indicativă pentru faza prodromală a unei migrene. A urina mai des decât de obicei ar putea însemna că va apărea un atac de migrenă în zilele următoare, potrivit Health Digest.

Faza prodromală a unei migrene începe de obicei între 24 și 48 de ore înainte de un atac de migrenă. În acest timp, o persoană ar putea experimenta rigiditate în gât, poftă de mâncare și schimbări de dispoziție.

De asemenea, nu este neobișnuit să experimenteze semne de avertizare precum urinare frecventă, inclusiv constipație. Odată ce o migrenă ajunge în faza de aură, totuși, măsurile preventive nu sunt întotdeauna eficiente. Uneori, apărând în mijlocul unui atac de migrenă, simptomele precum dificultatea vorbirii, pierderea vederii sau fulgerele de lumină în câmpul vizual pot apărea în câteva minute sau pot dura până la o oră înainte de un atac de migrenă.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă te culci mai devreme. Care este, de fapt, ora de culcare potrivită

Migrena, tratament

Migrenă - FOTO: Freepik

Durata unui atac de migrenă poate varia de la patru ore până la trei zile fără tratament. În mijlocul unui atac de migrenă, o persoană ar putea simți o durere persistentă, de obicei limitată la o parte a capului. Grețurile sau o sensibilitatea crescută la lumină sau zgomot ar putea, de asemenea, să apară. Confuzia sau oboseala ar putea urma unui atac de migrenă în faza post-drome.

Termenul "post-drome" se referă la perioada care urmează imediat unui atac de migrenă. Este ultima fază a migrenei, care poate dura de la câteva ore până la câteva zile. În această fază, simptomele de migrenă au dispărut deja, iar persoana se recuperează treptat.

Cu toate acestea, mulți oameni experimentează încă anumite efecte reziduale sau persistente, cum ar fi oboseala, letargia, dificultăți cognitive, sensibilitate la lumină sau zgomot, dureri de cap ușoare sau stare de rău generală. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot afecta fiecare persoană în mod diferit. Este important să se recunoască această fază post-drome și să se acorde timp și îngrijire adecvată pentru recuperare.

Deși tratamentul poate varia în funcție de tipul de migrenă, a lua o pauză, a poziționa o compresă rece pe frunte și a rămâne bine hidratat ar putea fi benefice în ameliorarea simptomelor migrenei, conform Institutului Național pentru Tulburările Neurologice și Accident Vascular Cerebral.

Vezi și: De ce să nu faci patul imediat ce te trezești. La cât timp după ce te trezești trebuie să aerisești

Medicamentele de reducere a durerii fără prescripție medicală, cum ar fi antiiflamatoarele sau medicamentele anti-greață sau analgezicele, ar putea fi, de asemenea, utile.

Un medic ar putea, alternativ, să prescrie medicamente, unele dintre ele crescând nivelurile de serotonină, în timp ce altele reduc comunicarea durerii între neuroni, printre alte opțiuni medicamentoase. În timp ce aceste medicamente ar putea fi folosite pentru tratamentul mai imediat, există și medicamente preventive care ar putea fi prescrise persoanelor care experimentează migrene în mod regulat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel