De ce să nu faci patul imediat ce te trezești. La cât timp după ce te ridici din pat trebuie să aerisești

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
patul - FOTO: Freepik@TriangleProd
patul - FOTO: Freepik@TriangleProd

De ce să nu faci patul imediat ce te trezești. Medicii arată un motiv înspăimântător pentru care ar trebui să renunți la a face patul imediat ce te trezești.

Îți faci patul imediat ce te ridici dimineața? Ar trebui să te gândești de două ori. Un simplu obicei de a-ți face patul ar putea fi, în realitate, o invitație pentru musafiri nepoftiți și pentru probleme de sănătate. Această rutină de dimineață poate transforma lenjeria ta de pat într-un mediu propice pentru acarieni de praf și alte creaturi neplăcute.

A face patul primul lucru dimineața ar putea fi o invitație deschisă pentru musafiri nepoftiți, punându-ți sănătatea în pericol. A face patul primul lucru dimineața ar putea fi o invitație deschisă pentru musafiri nepoftiți Indiferent dacă o faci pentru a fi mai productiv dimineața sau pentru a-ți face patul mai atrăgător după ce te întorci de la o zi plină de muncă, a-ți face patul poate părea ca un ritual.

Vezi și: Cele trei alimente care distrug creierul. Distrug celulele. Efect înspăimântător

De ce să nu faci patul imediat ce te trezești

Cu toate acestea, un doctor a emis un avertisment pentru cei care își fac patul strâns. Această practică simplă ar putea crea un teren propice pentru tot felul de creaturi minuscule.

Deci, dacă nu vrei să împarți lenjeria ta de pat cu nimeni, dr. Kunal Sood a spus că "s-ar putea să vrei să renunți" la acest obicei.  În cazul în care nu știți, acarienii de praf sunt insecte minuscule atrase de celulele moarte ale pielii din lenjeria de pat și sunt susceptibile să apară în dormitoarele cu niveluri ridicate de umiditate, potrivit Express.

Vezi și: Primele semne ale deficienței de dopamină. 10 metode de a crește nivelul natural

Acarienii și spațiile întunecate și umede

Dr. Sood a explicat că acarienii de praf prosperă în spații întunecate și umede. Acarienii de praf, acești inamici invizibili, prosperă în aceste condiții și pot declanșa o serie de probleme de sănătate. 

"Când dormim, majoritatea transpirăm și atunci când îți faci patul primul lucru dimineața, închizi această umiditate în cearșafuri", a mai spus medicul.

Vezi și: Cel mai periculos aliment pentru sănătate. Ligia Pop: Ne strică ficatul și fierea. Trebuie să îl evităm pe cât posibil!

Cum îți dai seama că ai acarieni

Aerisirea dormitorului - FOTO: Freepik

În timp ce nu puteți vedea creaturile fără a folosi un microscop, prezența lor poate fi cunoscută dacă suferiți de următoarele simptome. Rebecca Swain de la Winstons Beds a dezvăluit semnele de avertizare cele mai comune ale acarienilor de praf pe care probabil le ignorați includ:

- Tuse uscată

- Mâncărimea pielii

- Strănut

- Dificultăți la respirație

- Ochi roșii și mâncărime

- Somn deranjat.

Vezi și: Lucruri pe care nu le știai despre fructele de sezon. Trebuie să le consumăm din ce în ce mai mult

Dr. Sood a adăugat că aceste creaturi mici ar putea agrava și mai mult alergiile și astmul. În mod fericit, punerea întregii lenjerii la un spălat la temperatură ridicată (60C) și ștergerea prafului din întregul dormitor cu atenție ar putea ajuta la reducerea șanselor ca acarienii de praf să poată apărea, potrivit lui Swain.

Dacă vrei să-ți faci în continuare patul, dr. Sood a recomandat să aștepți o oră și să deschizi ferestrele după ce te trezești.

"Acest lucru va permite acelei umidități să se usuce, permițându-ți să-ți faci patul și să scadă riscul de acarieni de praf", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel