Cele trei alimente care distrug creierul. Devorează celulele. Efect înspăimântător
Medicii neurologi arată care sunt cele trei alimente care pur și simplu ne distrug creierul. Două dintre ele le consumăm aproape zilnic.
Un expert în sănătate dezvăluie descoperiri surprinzătoare despre anumite alimente care ar putea avea un impact devastator asupra creierului tău. Cele trei alimente putea pune în pericol sănătatea mentală într-un mod înspăimântător.
Aceste alimente ar putea "distruge celulele creierului tău", conform unui medic. Pe măsură ce îmbătrânim, anumite părți ale corpului nostru încep să se deterioreze. Anumite organe sunt mai afectate decât altele și depinde și de o serie de factori, inclusiv dieta ta, cât de des faci exerciții și genetica ta.
Creierul, afectat odată cu trecerea anilor
Creierul este afectat în mod obișnuit de vârstă, cu probleme de memorie o problemă prevalenta printre persoanele în vârstă. Aceasta nu este neapărat demența, deoarece există ceva numit pierdere a memoriei legată de vârstă.
Din fericire, există câțiva pași pe care îi putem face pentru a ajuta la păstrarea puterii creierului nostru cât mai bine putem. Dieta este o modalitate cheie de a face acest lucru. Cercetările au arătat că consumul mai multor alimente poate, de fapt, ajuta la protejarea creierului de deteriorare. Cu toate acestea, există și alimente care pot avea efectul opus.
Dr. Janine Bowring din SUA, a explicat mai multe despre cele trei aliment care distrug creierul. Potrivit Dr. Bowring, aceste trei alimente sunt:
- Peștele spadă
- Margarina
- Cartofii prăjiți, potrivit Express.
Vezi și: Primele semne ale deficienței de dopamină. 10 metode de a crește nivelul natural
Peștele spadă, conținut ridicat de mercur
În timp ce peștele este adesea considerat un aliment benefic pentru creier datorită conținutului său de omega-3, peștele spadă ar trebui, de fapt, evitat. Potrivit experților, acesta are un conținut ridicat de mercur.
"Numărul unu este peștele spadă. Acesta tinde să fie bogat în mercur, acest metal greu care îți va distruge celulele creierului", a spus dr. Bowring.
Un studiu, publicat în jurnalul Complementary Therapies in Medicine în 2020, arată că mercurul este unul dintre cei mai puternici neorotoxici.
"Prin urmare, este critic să se abordeze etiologiile biologice cum ar fi toxicitatea cu mercur la populația în vârstă diagnosticată cu Alzheimer, dar deteriorarea organelor de terminație nu poate fi reversibilă", notează studiul.
Vezi și: Lucruri pe care nu le știai despre fructele de sezon. Trebuie să le consumăm din ce în ce mai mult
Margarina devastează creierul

Margarină - FOTO: Freepik@zlatko-plamenov
Un tip de grăsime găsit în margarină este dăunător pentru creier.
"Numărul doi este margarina, de obicei făcută din grăsimi trans, care este foarte inflamatorie pentru întregul tău corp, dar mai ales pentru creierul și sistemul nervos al tău", a mai spus dr. Bowring.
Mai multe studii au stabilit legătura dintre grăsimile trans și deteriorarea creierului. Un studiu publicat în Jurnalul Medical Bratislava în 2016, arată că "grăsimile trans (T-grăsimi) au un efect advers asupra creierului și sistemului nervos".
"Grăsimea trans din dieta este încorporată în membranele celulare ale creierului și modifică capacitatea neuronilor de a comunica. Acest lucru poate diminua performanța mentală. S-a observat relația dintre consumul de T-grăsimi și riscul de depresie.
Există dovezi crescânde pentru un posibil rol al grăsimilor trans în dezvoltarea bolii Alzheimer și a declinului cognitiv odată cu vârsta", arată studiul.
Cartofi prăjiți, efect negativ asupra creierului
Acest lucru se aplică oricărui aliment care este prăjit în anumite uleiuri.
"Deci, din nefericire, îmi plac și mie cartofii prăjiți, dar de obicei sunt prăjiți în ulei vegetal sau ulei de rapiță. Acești acizi grași polinesaturaț sunt foarte inflamatorii de asemenea, iar studiile au arătat că prin consumul unei cantități mari de alimente prăjite, scade capacitatea creierului", a spus dr. Bowring.
-
Aproape 50% dintre cazurile de infarct nu sunt detectate de teste16.12.2025, 12:25
-
De ce te trezești cu mâinile umflate dimineața16.12.2025, 11:14
-
Nimeni nu moare de bătrânețe. Autopsiile demolează mitul îmbătrânirii16.12.2025, 10:11
-
Polifenolii din fructe, ceai și nuci reduc riscul cardiovascular16.12.2025, 08:56
-
Siropul comun care îți protejează creierul de Parkinson
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a preveni boala Alzheimer. Nu sunt 10.000
Cel mai rău lucru care îți afectează creierul
Pierderile de memorie: stres sau boală neurologică?
Deficitul de colină la tineri, risc crescut de afectare cerebrală timpurie
Asta oprește boala Alzheimer! Uite cum se autocurăță creierul
Medicamentul frecvent utilizat care distruge creierul
Cum se schimbă mintea vârstnicilor odată cu demența. Lucrul trecut cu vederea pe care nu îl mai pot stăpâni
Cum se schimbă mintea vârstnicilor odată cu demența. Lucrul trecut cu vederea pe care nu îl mai pot stăpâni.
Te mai ții de mână cu partenerul? Ce efect are acest gest
Secretele percepțiilor comune. Ce se întâmplă în creier
Îndulcitorul "inofensiv" care crește riscul de accident vascular cerebral
Testul de trei minute care poate detecta Alzheimer cu ani înainte de diagnostic
Pierderea mirosului, semn timpuriu al bolii Alzheimer
Boala care îți atacă creierul. Crește riscul de demență și AVC
Obiceiurile de condus pot trăda primele semne ale declinului cognitiv
EXCLUSIV Cefaleea, o problemă globală de sănătate. Peste un miliard de oameni suferă de migrenă
Psilocibina din ciuperci, posibil nou tratament pentru simptomele Parkinson
Ciupercile care ameliorează simptomele bolii Parkinson. Arată îmbunătățiri neașteptate în starea pacienților.
Un semnal neobișnuit care ar putea indica o tumoră cerebrală. Testul simplu al bătăilor din palme
Un semnal neobișnuit care ar putea indica o tumoră cerebrală. Testul simplu al bătăilor din palme.
Șase lucruri surprinzătoare legate de Alzheimer
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic
Medicamentele frecvent utilizate, asociate cu un risc mai mare de demență
Aceste medicamente extrem de frecvent utilizate sunt asociate cu un risc crescut de demență.
