Condimentul care duce la probleme hepatice. Influențează efectul medicamentelor

Monika Baciu |
Data publicării:
scortisoara - FOTO: Pexels@Shantanu Pal
scortisoara - FOTO: Pexels@Shantanu Pal

Un condiment folosit des poate interacționa cu anumite medicamente. Duce la probleme hepatice.

O descoperire recentă în lumea medicală a atras atenția asupra unei interacțiuni neașteptate între anumite medicamente și un obiect comun din bucătărie. Ceea ce s-a constatat ridică semne de întrebare cu privire la alimentația noastră și la modul în care poate interacționa cu tratamentele de sănătate.

Scorțișoara, impact asupra medicamentelor

Obținută din coaja arborelui de scorțișoară, această mirodenie gustoasă are două forme comune: scorțișoara Ceylon și scorțișoara Cassia. În timp ce scorțișoara Ceylon - sau "adevărata" scorțișoară - este produsă în principal în Sri Lanka, scorțișoara Cassia este nativă în regiunile din Asia de Sud-Est.

Cercetările au sugerat o posibilă legătură între consumul de scorțișoară și ameliorarea diverselor probleme digestive sau reducerea nivelurilor de zahăr din sânge la pacienții cu diabet. 

De multe ori, asociem interacțiunile medicamentoase cu efectele secundare legate de utilizarea combinată a mai multor medicamente prescrise sau suplimente fără prescripție medicală. Chiar dacă acest lucru este adevărat, alimentele pe care le consumăm pot provoca, de asemenea, interacțiuni negative cu medicamentele.

Ați auzit vreodată cum sucul de grapefruit nu se împacă întotdeauna bine cu alte medicamente? La fel se poate spune și despre scorțișoară în ceea ce privește medicamentele pentru tensiunea arterială, potrivit Health Digest.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă te culci mai devreme. Care este, de fapt, ora de culcare potrivită

Scorțișoara - FOTO: Pexels@Pixabay

Consumul de scorțișoară și medicamentele pentru colesterol pot provoca probleme hepatice

Medicamentele pentru colesterol sunt folosite pentru a reduce nivelurile de colesterol ale pacienților. Atunci când sunt luate zilnic, medicamentul acționează blocând producția de colesterol a ficatului și eliminând orice exces de colesterol din organism.

Prin luarea acestor medicamente, pacienții cu risc devin mai puțin predispuși la accident vascular cerebral sau atac de cord. Dar asigurați-vă că informați medicul despre toate medicamentele pe care le utilizați înainte de a începe o prescripție de statine. Medicii atrag atenția că nu trebuie omise nici tratamentele naturiste sau suplimentele alimentare.

Un studiu din 2015 publicat în Jurnalul American de Rapoarte de Cazuri a detaliat cazul unei femei în vârstă de la începutul anilor 70 care luase un medicament pentru colesterol pentru tratarea bolii arterelor coronariene timp de câteva luni înainte de a începe utilizarea suplimentelor de scorțișoară cu o săptămână înainte de a fi internată în spital pentru dureri de stomac, diaree și vărsături.

S-a stabilit că pacienta dezvoltase hepatită (inflamație hepatică) din utilizarea combinată a medicamentului pentru colesterol și a suplimentelor de scorțișoară.

Vezi și: De ce să nu faci patul imediat ce te trezești. La cât timp după ce te trezești trebuie să aerisești

Scorțișoara conține cumarină

Cauza bolii a fost atribuită conținutului de cumarină al scorțișoarei Cassia. Atunci când este ingerată în exces, compusul poate cauza toxicitate hepatică. În plus, pentru pacienții care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge pentru diabet, scorțișoara poate agrava aceste efecte, ceea ce poate duce la hipoglicemie (nivel scăzut de zahăr din sânge).

Consumul de scorțișoară în cantitățile obișnuite pe care îl folosim la ceai, cozonaci sau alte preparate nu este considerat nociv. De obicei, este considerat sigur să consumați până la 0,05 miligrame de cumarină pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi.

Vezi și: Cele trei alimente care distrug creierul. Distrug celulele. Efect înspăimântător

În funcție de greutatea unei persoane, acest limită poate fi adesea atinsă cu doar o linguriță de scorțișoară Cassia. Cu toate că scorțișoara Cassia conține în mod considerabil mai multă cumarină decât scorțișoara Ceylon, ambele ar trebui consumate cu atenție și doar din când în când. Dacă aveți orice afecțiuni de sănătate subiacente, consultați-vă medicul cu privire la consumul de scorțișoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel