Alcoolul sanitar, de ce nu ajută împotriva coronavirusului: prof dr Streinu Cercel explică

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alcool sanitar
Alcool sanitar

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat că alcoolul sanitar nu ajută la protecția împotriva infectării cu noul coronavirus. El a precizat că ar terbui să folosim produse pe bază de biocide.

Prof. dr. Adrian Streinu - Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", a afirmat aseară că alcoolul sanitar - spirtul medicinal - nu este eficient în lupta cu corornavirusul.

"Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi", a declarat Adrian Streinu Cercel, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

 

Puteți vedea care sunt diferențele înter cele două substanțe pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel