Alergie: controale la proprietarii de terenuri cu ambrozie din Arad. Urmează sancțiunile

Adisa Codruț / 02 iul 2019 / 21:59
Ambrozie  FOTO: DSP Bihor
Ambrozie FOTO: DSP Bihor

Arădenii au sesizat prezența ambroziei în mai multe locuri din județ, iar Prefectura a dispus controale și a cerut sancționarea proprietarilor de terenuri care n-au distrus buruiana.

Ambrozie, Arad. Prefectura Arad a trimis notificări Direcției pentru Agricultură și primăriilor din județ să verifice terenurile unse se află ambrozie, plantă care unor oameni le produce alergie. Dispoziția prefectului vine ca urmare a sesizărilor făcute de oameni, informează aradon.ro.

Verificările se fac între 1 și 15 iulie, iar proprietarii de terenuri ce nu au distrus planta vor primi avertisment. Cei care nici în perioada 16-31 iulie nu distrug planta se aleg cu amenzi contravenționale de la 750 lei până la 5.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Verificările sunt efectuate de o comisie constituită potrivit ordinului prefectului.

Controalele şi aplicarea sancţiunilor se fac în baza Legii 62/2018 privind combaterea ambroziei, subliniază sursa citată. Dacă se aplica legea, până pe 20 mai proprietarii de terenuri să constate dacă au ori ba ambrozie pe terenuri, iar până pe 25 mai – Direcția de Agricultură ar fi trebuit să facă un centralizator al terenurilor cu ambrozie și să-i anunțe în scris pe proprietari ca până pe 5 iunie să distrugă buruiana.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy