Alexandru Rafila, apel fără precedent: Trebuie să ne mișcăm RAPID! Lucrurile se complică!

Angela Sabău |
Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: DC Media Group
Alexandru Rafila FOTO: DC Media Group

Profesorul Alexandru Rafila consideră că situația actuală din România este una îngrijorătoare, creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în România fiind un semnal clar în acest sens. 

Noile cifre anunțate de autorități privind numărul de persoane ce au contactat COVID-19 în România sunt de-a dreptul înfiorătoare, fiind înregistrate recorduri aproape în fiecare zi la acest capitol. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a explicat că autoritățile trebuie să ia decizii rapide pentru rezolvarea unor probleme urgente cu care ne confruntăm în acest moment: ”Suntem, în mod evident, pe un trend crescător și trebuie să urmărim foarte atent ce se va petrece în continuare pentru că, așa cum bine știm, sistemul medical românesc are limite. Pacienții trebuie monitorizați, tratați.”

Rafila a dezvăluit că situația spitalelor unde sunt găzduiți și tratați bolnavii de COVID-19 a ajuns ajuns la limită, unul dintre exemple fiind cel al Institutului Matei Balș din Capitală: ”Întâmplarea face să mă aflu la Matei Balș și suntem în această situație de criză. Sunt mulți pacienți care așteaptă și nu sunt locuri libere. În aceste condiții...

Citește continuarea pe DC NEWS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel