Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus: lucrurile se pot schimba dramatic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila FOTO: arhivă personală

După două luni de la primul caz de coronavirus înregistrat în România, cifrele sunt în cotinuare sub media din restul Europei. Totuși, profesorul Alexandru Rafila spune că asta nu ar trebui să ne liniștească, încă. Cel mai probabil, vârful pandemiei nu  a fost atins încă.

În România sunt în prezent 10.635 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar numărul deceselor a depășit 600. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că numărul cazurilor de îmbolnăvire este mult sub media din restul Europei. 

”Inclusiv mortalitatea, dacă o raportăm la 1 milion de locuitori, e mult mai mică. Noi avem o mortalitate de 5%, în Italia peste 12%, în Franța cifre asemănătoare, deci este clar că infectarea a fost mai puțin gravă în țara noastră”, a spus el la Antena 3

În ceea ce privește evoluția virusului în România, medicul a declarat că este mai bine să fim îngrijorați decât relaxați.

”Știți bine, în câteva zile, într-o săptămână, lucrurile se pot schimba dramatic. Vedeți modelul Italiei, modelul Spaniei, și nu aș vrea să fim în situația în care să numărăm în fiecare zi sute sau chiar mii de noi cazuri de îmbolnăvire. Vă dați seama că acest lucru ar însemna și blocarea sistemului de sănătate”, a declarat profesorul Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel