Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Femeile însărcinate trebuie să se asigure că obțin din dietă suficienți nutrienți și energie pentru ca bebelușul să se dezvolte corect. De asemenea, trebuie să aibă grijă ca organismul lor să fie...
Pentru o sarcină sănătoasă, dieta mamei trebuie să fie echilibrată și hrănitoare - proteine, carbohidrați, grăsimi și o varietate de legume și fructe. Orice exces poate fi dăunător pentru bebeluș, dar și pentru mamă.
Grasimile nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 30 la suta din dieta unei femei insarcinate. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au raportat în Jurnalul de Fiziologie că o dietă bogată în grăsimi poate programa genetic copilul pentru diabet.
Cercetătorii au constatat că expunerea la o dietă bogată în grăsimi, înainte de naștere, modifică expresia genelor, astfel încât acestea sunt mai predispuse la o supraproducție a glucozei, ceea ce poate provoca rezistența la insulină timpurie și diabet.
Există alte riscuri pentru sarcină, atunci când viitoarea mamă are o dietă cu un conținut excesiv de mare de grăsimi, astfel încât este necesar un echilibru, iar monoasaturatele și omega-3 sau „grăsimile sănătoase” ar trebui să fie principale surse de grăsimi.
Alimente bogate în grăsimi monoinsaturate: ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ulei de canola, avocado, multe nuci și semințe.
Studiul integral, aici.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Trecerea la ora de iarnă ne poate afecta obiceiurile alimentare. Medicii ne explică ce trebuie să facem.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!