Alimente: cele mai periculoase mâncăruri pentru sănătate
Printre alimentele periculoase, susțin reprezentanți ai Asociației Medicale Americane, se numără mezelurile și grăsimile trans.
Alimente periculoase. Un studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane leagă dieta și aportul alimentar de 318.000 de decese cauzate de diabet, accident vascular cerebral și boli de inimă, informează medicinenet.com.
"Pe lângă faptul că nu se mănâncă suficiente fructe de mare bogate în omega-3, nuci și semințe, s-au evidențiat doi factori problematici. Aceste decese au fost asociate cu consumul prea mult de sare și a prea multă carne procesată", mai arată sursa citată.
La aceștia se adaugă consumul des de cârnați, hot dogs, conserve de vită, pastramă de vită, carne conservată, sosuri pentru carne și slănină. Se mai precizează că o alimentație prea sărată a fost asociată cu aproape 10% din cauzele de deces amintite. Carnea prelucrată, unele gustări, preparate alimentare și chiar legume ambalate, în special cele conservate conțin multă sare.
Alimente periculoase: multe grăsimi trans, puține cereale
Un alt studiu discutat la o întâlnire științifică a Asociației Americane a Inimii a evidențiat că 400.000 de decese legate de bolile inimii și vaselor de sânge se datorează alimentației. Mai precis, 9% - unui consum prea mare de sare, 10-11% - consum insuficient de cereale integrale, nuci, semințe, legume.
Un alt fapt amintit a fost subiectul despre grăsimile trans.
"Când vă planificați cea mai bună dietă, amintiți-vă că mâncarea sănătoasă este un act de echilibrare - doriți să măriți alimentele bune și să reduceți pe cel rău, pentru a vă asigura că balanța este în favoarea ta", mai arată sursa citată.
-
Consumul de ciuperci, beneficii și riscuri majore în sezonul de toamnă28.10.2025, 15:47
-
-
Ce trebuie să știi despre exsudatul faringian. Dr. Mihai Craiu, lămuriri28.10.2025, 14:20
-
-
Cine e Ștefania Szabo, medicul găsit decedat la 37 de ani28.10.2025, 13:06
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
