Alimente interzise. Teorie neștiută despre mâncare
Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu'' a vorbit despre bolile cardiovasculare. Specialistul s-a referit și la noutățile care vizează acest domeniu &i...
”Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. (...) Haideți să vedem cum ne putem feri de boală. Acum ne referim la momentul până când apare boala. Lucrurile sunt destul de limpezi. Un mod de viață potrivit este de dorit. Pentru că vorbim de noutăți, noi întotdeauna spunem pacientului: 'nu fă cutare, nu fă cutare', ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este în sprijinul bolnavului. Când îi interzici ceva, bolnavul are rețineri.
Și atunci mă bazez pe o cercetare foarte amplă, comunicată recent, și anume - o cercetare făcută pe un număr impresionantă de oameni care arată următorul lucru. Apropo de alimentație, mai precis, nu trebuie să vorbim despre interdicții. Omul trebuie să mănânce absolut ce vrea, ce îi place, toată problema fiind legată de numărul de calorii, de cantitatea de alimente. Cercetarea a arătat diferența dintre persoanele care au mâncat cu o anumită limitare a caloriilor și persoanele care au mâncat cu interdicții, adică sub ideea - 'nu mâncați smântână, aveți grijă la grăsime etc'. Cei care au mâncat ascultând sfaturile doctorului, cu interdicții, au avut o evoluție mai proastă decât ceilalți care au fost atenți la numărul de calorii. Acest lucru dă peste cap concepția noastră privind grăsimile, alimentația bogată în acești nutrienți. Rămâne, în continuare, de dovedit evoluția acestor bolnavi pentru o perioadă de timp", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
-
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
