Alimente interzise. Teorie neștiută despre mâncare

Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu'' a vorbit despre bolile cardiovasculare. Specialistul s-a referit și la noutățile care vizează acest domeniu &i...
”Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. (...) Haideți să vedem cum ne putem feri de boală. Acum ne referim la momentul până când apare boala. Lucrurile sunt destul de limpezi. Un mod de viață potrivit este de dorit. Pentru că vorbim de noutăți, noi întotdeauna spunem pacientului: 'nu fă cutare, nu fă cutare', ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este în sprijinul bolnavului. Când îi interzici ceva, bolnavul are rețineri.
Și atunci mă bazez pe o cercetare foarte amplă, comunicată recent, și anume - o cercetare făcută pe un număr impresionantă de oameni care arată următorul lucru. Apropo de alimentație, mai precis, nu trebuie să vorbim despre interdicții. Omul trebuie să mănânce absolut ce vrea, ce îi place, toată problema fiind legată de numărul de calorii, de cantitatea de alimente. Cercetarea a arătat diferența dintre persoanele care au mâncat cu o anumită limitare a caloriilor și persoanele care au mâncat cu interdicții, adică sub ideea - 'nu mâncați smântână, aveți grijă la grăsime etc'. Cei care au mâncat ascultând sfaturile doctorului, cu interdicții, au avut o evoluție mai proastă decât ceilalți care au fost atenți la numărul de calorii. Acest lucru dă peste cap concepția noastră privind grăsimile, alimentația bogată în acești nutrienți. Rămâne, în continuare, de dovedit evoluția acestor bolnavi pentru o perioadă de timp", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.