Alimente interzise. Teorie neștiută despre mâncare
Prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutului de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară "C.C. Iliescu'' a vorbit despre bolile cardiovasculare. Specialistul s-a referit și la noutățile care vizează acest domeniu &i...
”Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. (...) Haideți să vedem cum ne putem feri de boală. Acum ne referim la momentul până când apare boala. Lucrurile sunt destul de limpezi. Un mod de viață potrivit este de dorit. Pentru că vorbim de noutăți, noi întotdeauna spunem pacientului: 'nu fă cutare, nu fă cutare', ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este în sprijinul bolnavului. Când îi interzici ceva, bolnavul are rețineri.
Și atunci mă bazez pe o cercetare foarte amplă, comunicată recent, și anume - o cercetare făcută pe un număr impresionantă de oameni care arată următorul lucru. Apropo de alimentație, mai precis, nu trebuie să vorbim despre interdicții. Omul trebuie să mănânce absolut ce vrea, ce îi place, toată problema fiind legată de numărul de calorii, de cantitatea de alimente. Cercetarea a arătat diferența dintre persoanele care au mâncat cu o anumită limitare a caloriilor și persoanele care au mâncat cu interdicții, adică sub ideea - 'nu mâncați smântână, aveți grijă la grăsime etc'. Cei care au mâncat ascultând sfaturile doctorului, cu interdicții, au avut o evoluție mai proastă decât ceilalți care au fost atenți la numărul de calorii. Acest lucru dă peste cap concepția noastră privind grăsimile, alimentația bogată în acești nutrienți. Rămâne, în continuare, de dovedit evoluția acestor bolnavi pentru o perioadă de timp", a zis Prof. dr. Eduard Apetrei.
-
-
Simptome care arată o problemă de inimă07.12.2025, 16:27
-
-
Infecție urinară: semne pe care corpul le transmite07.12.2025, 14:06
-
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.

