Alimente, superstiții. Ce-ar trebui să mâncați ca să aveți noroc tot anul

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Peștele este un aliment sănătos
Peștele este un aliment sănătos

Unele mâncăruri sunt asociate cu norocul și, dacă ne luăm după superstiții, pe masa de Anul Nou ar fi bine să nu lipsească peștele și strugurii.

Alimente, superstiții. Pentru cei mai superstițioși, masa de Revelion a inclus pește, struguri, porc și rodii. De ce unele alimente sunt asociate cu succesul? Reporterii USA Today au căutat răspunsuri discutând cu istoricii Megan Elias, scriitor despre nutriție și director al Programului de Gastronomie de la Universitatea Boston, și Linda Pelaccio, care găzduiește o emisiune culinară.

Alimentele norocoase ar fi:

* Struguri - 12 boabe de struguri mâncate la miezul nopții, câte una pentru fiecare lună a anului. O poveste spune că ritualul ar fi apărut în Spania în jurul anului 1900, când un cultivator de struguri a avut o recoltă generoasă, și ar fi dat dovadă de creativitate legat de surplus, explică Linda Pelaccio.

* Mazăre, porumb, linte - "Alimentele rotunde seamănă cu monedele și banii, spune Pelaccio. Mâncați aceste alimente simbolice, cred mulți, pentru un nou an de succes financiar. Dimpotrivă: nu mâncați mâncarea rotundă și puteți avea un an de ghinion!", adaugă specialista consultată de USA Today. Ea exemplifică: mazăre, boabe de porumb. "În Italia, lintea se amestecă cu carnea de porc pentru un fel de mâncare norocos", adaugă aceasta.

* Porc – superstițiile au purtat mai departe idea că porcii sunt considerați mult timp norocoși, promovează prosperitatea. În Germania, preparatele din porc, alături de usturoi, sunt considerate aducătoare de succes.

* Tăiețeii – este văzută drept simbolul longevității și nu lipsesc de pe masa chinezilor și japonezilor de Anul Nou.

* Pește întreg – reprezintă "o altă tradiție din 31 decembrie". "În Germania, cei care doresc să obțină toate avantajele norocoase în noul an fac mai mult decât să mănânce un crap întreg", mai arată sursa citată.

* Rodii – mai întâi e bine de știut că sunt coapte în această perioadă a anului. Rodiile au „puterea simbolică pentru că provin dintr-un ținut de unde provin atât de multe religii", afirmă Megan Elias. Semințele de rodie sunt asociate cu viața și fertilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel