Alimente: cât puteți să le țineți în frigider până să le aruncați
Alimentele nu le pot fi ținute mult timp în frigider, mai ales când vorbim de carne tocată, unt și bucăți de vită.
Alimente, aruncate. Specialiștii de la platforma webmd.com au realizat un grafic, pe care l-au postat pe Facebook, despre cât pot fi ținute anumite alimente în frigider pentru a nu fi un pericol când sunt consumate.
Iată câteva alimente și cât ar fi bine să le păstrați în frigiderul vostru:
1. Maioneza, laptele - uitați-vă la data expirării
2. Untul - 2 săptămâni în frigider
3. Cașcavalul – aruncați-l dacă începe să se mucegăiască
4. Ouă - de la 3 la 5 săptămâni, negătite, în frigider
5. Carne preparată – 5 zile în frigider dacă nu o înghețați
6. Vită negătită – 3 la 5 zile în frigider dacă nu o înghețați
7. Pește bucăți negătit – 2 zile dacă nu-l congelați
8. Carne tocată de vită – 1-2 zile dacă nu o congelați
9. Carne crudă de porc - 3 la 5 zile în frigider dacă nu o congelați
10. Carne de pui sau de curcan – 2 zile dacă nu o congelați
11. Căpșuni – dacă nu mai arată bine și miros urât, e clar că locul lor e la gunoi.
-
Cum afectează anemia ochii? Semne oculare, cauze, tratament09.12.2025, 21:45
-
-
-
Ce este uleiul esențial de geraniu: beneficii uimitoare pentru piele09.12.2025, 17:37
-
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
