Amânarea pensionării ar ține departe declinul cognitiv

Adisa Codruț |
Data publicării:
Greutate sub control
Greutate sub control

Amânarea pensionării ar ajuta adulții în vârstă să-și păstreze mai bine claritatea minții.

Un studiu recent susține că amânarea pensionării cu câțiva ani ar putea ajuta adulții mai în vârstă să-și păstreze mai multă claritate mentală. Cercetarea a folosit date de la peste 20.000 de americani în vârstă.

Oamenii de știință au plecat de la ipoteza că dacă toți acei oameni așteaptă până la vârsta de 67 de ani să se pensioneze, sănătatea lor ar beneficia - implicit abilitățile de a gândi, raționa, planifica și aminti, printre alte funcții vitale ale creierului. Iar menținerea unui creier activ datorită muncii ar scădea și riscul de demență. Și au demonstrat ipoteza.

În studiu, cercetătorii au analizat impactul posibil al pensionării ulterioare asupra funcționării cognitive a oamenilor folosind metode statistice pentru a estima ce s-ar întâmpla dacă toți participanții la studiu ar fi „obligați” să întârzie pensionarea până la cel puțin 67 de ani. Au luat în considerare și faptul că în viața de zi cu zi există o serie întreagă de factori care ar putea influența atât sănătatea cognitivă a unei persoane, cât și vârsta de pensionare. Și unii oameni s-ar putea retrage mai devreme, deoarece acuitatea lor mentală scade, arată medicine.net.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel