Ambasada Franței felicită trei medici români

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Doina Nacea, dr Siramona Popescu și dr Angela Tecuceanu s-au specializat în spitalele franceze în tratarea arsurilor. Foto: Ambasada Franței în România/Twitter
Dr Doina Nacea, dr Siramona Popescu și dr Angela Tecuceanu s-au specializat în spitalele franceze în tratarea arsurilor. Foto: Ambasada Franței în România/Twitter

Ambasada Franței în România a felicitat, pe Twitter, trei medici din România – dr Doina Nacea, dr Siramona Popescu și dr Angela Tecuceanu care s-au specializat în spitalele franceze în tratarea arsurilor.

„Felicitări medicilor Doina Nacea - Spitalul Grigore Alexandrescu (București), Siramona Popescu - Spitatul Bagdasar-Arseni (București) și Angela Tecuceanu - Spitalul Sfântul Spiridon (Iași) pentru stagiile de specializare în tratarea arsurilor făcute la Paris și Lyon 1/2", este mesajul postat pe pagina de Twitter a Ambasadei Franței la București.

Încă din anul 2014, Franța și România cooperează pentru a moderniza sistemul de îngrijire a pacienților cu arsuri grave. Acest proiect este menționat de altfel în Foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic franco-român. 

După tragedia de la Colectiv, în primăvara lui 2016, cu sprijinul Ambasadei Franței la București și costurile fiind suportate de Ministerul Sănătății, plecau la specializare în Centrele de Tratament al Arsurilor din mari spitale franceze, 21 de cadre medicale din România, medici și asistente de la Spitalul de Urgență Floreasca.

În 2018, Ambasada Franței în România a oferit trei stagii de imersie în cadrul Centrului de Mari Arși al Spitalului regional universitar din Lille. Stagiile de perfecționare au fost propuse unor medici de la Spitalul clinic de urgență „Bagdasar-Arseni" și de la Spitalul clinic pentru copii „Grigore Alexandrescu".

În primăvara acestui an, Ambasada Franței în România anunța continuarea colaborării în domeniul tratării arsurilor. Guvernul francez urma să acorde burse de studii pentru chirurgi români, în timp ce Guvernul român se angaja să finanțeze 10 stagii de practică în spitale franceze de specialitate.

Guvernul francez avea să finanțează trei burse de studii pentru chirurgi români de la spitalele „Sfântul Spiridon" din Iași, „Bagdasar-Arseni" din București și „Grigore Alexandrescu" din București. Este vorba de cele trei doctorițe, felicitate public astăzi de Ambasada Franței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel