Ambulatoriul Spitalului Județean Galați, extins și dotat cu 2,1 milioane lei. Proiect

Adisa Codruț / 31 iul 2019 / 17:46
Noi dotări
Noi dotări

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au semnat miercuri, 31 iulie, contractul de finanțare al unui proiect de extindere și dotare a ambulatoriului Spitalului Județean.

Galați, modernizare. Un contract de finanțare, semnat miercuri, 31 iulie, de autoritățile din Galați, prevede extinderea ambulatoriului Spitalului Județean Galați și noi dotări, toate în valoare de 12 milioane de lei.

"Ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi extins cu 1.500 de metri pătraţi, iar spaţiul unde au funcţionat cabinetele medicilor de familie va fi reabilitat şi modernizat. De asemenea, proiectul prevede şi achiziţionarea de echipamente medicale în valoare de 2,1 milioane lei. Procedurile de achiziţie publică sunt într-o etapă avansată, ceea ce înseamnă că suntem aproape şi de semnarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor. Anul acesta am semnat cinci contracte de finanţare cu fonduri europene pentru modernizarea Ambulatoriilor Integrate de Specialitate de la spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor - şi a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul 'Sfântul Apostol Andrei', în valoare de aproape 40 de milioane de lei", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, citat de Agerpres.

Finanţarea este în valoare 11.989.269 lei, din care contribuţia CJ Galați - 1.512.835 lei, a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Ambulatoriul va fi extins printr-o construcţie cu regim de înălţime P+3E, iar după ce lucrările vor fi gata, în acele spații se vor amenaja cabinete medicale pentru următoarele specialităţi: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
NoMy