Galați. Spitalul de Boli Infecțioase, aparatură de 600.000 euro

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Aparatură performantă de aproape 600.000 de euro va fi disponibilă la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Galaţi.

Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Galaţi va fi dotat cu aparatură de înaltă performanţă în urma unui proiect european în valoare de aproximativ 600.000 euro, a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, CJ Galaţi a identificat o linie de finanţare europeană care permite nu numai reabilitarea sau modernizarea spitalelor, ci şi dotarea acestora cu aparatură. În acest context, CJ Galaţi a depus proiectul "Dotarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase 'Sf. Cuvioasa Parascheva'" care prevede achiziţionarea de aparatură în valoare totală de 600.000 euro, lista cuprinzând aparatură de înaltă performanţă precum fibroscan, un ecodoppler cu sonde, un laser CO2, aparat de fototerapie cu banda largă, defibrilatoare, biomicroscop, videodermatoscop, echipament de tomografie optică coerentă, dispozitive pentru crioterapie, la care se adaugă multe alte echipamente medicale.

Spitalul intră în rebilitare

Fotea a reamintit că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" va fi reabilitat şi modernizat tot cu fonduri europene, aici derulându-se două proiecte în valoare totală de aproximativ 15 milioane de lei.

Primul, în valoare de 14.088.000 de lei, vizează construirea unei clădiri noi pentru evaluarea imunologică şi virusologică a pacienţilor cu infecţii HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular în cazul unor infecţii virale şi bacteriene, iar cel de-al doilea, în valoare de 898.452 lei, este un proiect pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii în care se află secţia Boli Infecţioase II.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel