Andrei Baciu despre măsurile de relaxare: încă nu putem reveni la viața obișnuită. Vă îndemn să fiți responsabili!

DCMedical Team / 14 mai 2021 / 08:54
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, pe Facebook, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în aplicare din acest weekend. 

Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, spune că din acest weekend nu mai suntem obligați să purtăm mască. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook care sunt noile măsuri din 15 mai și 1 iunie.

"Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal", a scris Baciu despre noile măsuri de sâmbătă, 15 mai.

Iar din 1 iunie sunt permise nunțile, botezurile și mesele festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior - cu maximum 50 de persoane.

”Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți. În sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească. (...) Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!", a mai precizat Andrei Baciu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy