Andrei Baciu: în fața acestui virus nimeni nu este ferit. Vaccinul este la îndemână

DCMedical Team / 10 mai 2021 / 10:41
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, consideră că vacinul este soluția împotriva noilor tulpini, care sunt foarte contagioase.

Andrei Baciu spune că vaccinul este soluția împotriva noilor tulpini virale care „nu feresc pe nimeni de boală”.

„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important - faptul că vaccinul este la îndemână”, a declarat secretarul de stat duminică seara, la Digi24. 

Ridicarea restricțiilor va fi analizată

El a fost întrebat dacă restricțiile se vor ridica, în ciuda faptului că (probabil) nu vor fi vaccinate 5 milioane de oameni, așa cum s-a sperat.

„Nu avem un procent de peste 50 la sută, astfel încât vaccinarea să fie decisivă asupra transmiterii virusului și atunci trebuie luate în calcul în acest moment și celelalte chestiuni esențiale: numărul de noi cazuri, rata de incidență, cât de mult se transmite virusul în comunitate, toate aceste chestiuni trebuie combinate și la acest lucru se lucrează în cadrul comitetului interministerial. Se analizează toate aceste elemente într-o ecuație care să ajute la găsirea unei soluții care să nu pericliteze traseul și destinul către ridicarea completă a acestor restricții”, a explicat Andrei Baciu, precizând că un anunț va veni în perioadă următoare din partea premierului Florin Cîțu.

„Borna este aceasta, începutul lunii iunie, 1 iunie, care se suprapune și cu acest reper de 5 milioane de persoane vaccinate, care este obiectivul parțial în atingerea obiectivului de 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă 70 la sută din populația adultă pentru care avem în momentul de față recomandare. Probabil va apărea și recomandarea pentru 12-16 ani”, a mai spus el.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy