Animalele de companie AU nevoie de vaccinul COVID-19. Este OFICIAL

Animalele de companie vor fi testate dacă intră în contact cu cineva care are coronavirus și dacă încep să prezinte simptome suspecte. Decizia vine după ce experții din Marea Britanie au avertizat că animalele de companie ar trebui vaccinate.

În Coreea de Sud, câinii și pisicile vor fi testate de coronavirus, dacă prezintă simptome.

Miscarea vine după ce experții din Marea Britanie au avertizat că animalele de companie ar trebui să fie vaccinate.

Săptămâna trecută s-a raportat într-un editorial al revistei Virulence că evoluția continuă a virusului la animale, urmată de transmiterea la om, „prezintă un risc semnificativ pe termen lung pentru sănătatea publică”.

Dacă un animal de companie dă rezultate pozitive pentru coronavirus, proprietarul acestuia trebuie să se autoizoleze, conform noilor reglementări din Coreea de Sud.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în timp ce boala este răspândită în mare parte între oameni, există cazuri de transmitere între oameni și animale.

Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectați, precum nurci, câini, pisici domestice, lei și tigri, au dat rezultate pozitive pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Anunțurile de testare a animalelor din Coreea de Sud vin chiar în momentul în care țara a declarat că va extinde restricțiile de distanțare socială impuse, pentru încă două săptămâni, după ce noi infecții au reapărut săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel