Aparatură medicală nouă pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj

Dana Lascu |
Data publicării:
Interventie la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj. Foto: Facebook
Interventie la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj. Foto: Facebook

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 250.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj a achiziționat trei noi aparaturi medicale ultraperformante pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Este vorba despre un echipament complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă și o pompă de spălare-irigare. (...) Valoarea acestor echipamente medicale achiziționate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj și date în folosință în cadrul Institutului este de aproximativ 250.000 de lei, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Noul echipament de litotriție asigură creșterea capacității de tratare a litiazei renoureterale prin rezolvarea minim invazivă a acestei probleme medicale. Stația de epurare pentru hemodializă este necesară pentru realizarea în condiții optime a dializei la pacienții cu infecții virale, iar pompa de spălare-irigare este un echipament medical folosit intraoperator pentru a asigura controlul în plaga operatorie.

„Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme urologice, permițându-le reputaților medici ai Institutului să salveze viața sau sănătatea a mii și mii de pacienți. Vom continua și în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă", a declarat, potrivit comunicatului, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel