Aparatură medicală nouă pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj

Dana Lascu / 08 ian 2020 / 14:30
Interventie la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj. Foto: Facebook
Interventie la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj. Foto: Facebook

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 250.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Consiliul Județean Cluj a achiziționat trei noi aparaturi medicale ultraperformante pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Este vorba despre un echipament complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă și o pompă de spălare-irigare. (...) Valoarea acestor echipamente medicale achiziționate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj și date în folosință în cadrul Institutului este de aproximativ 250.000 de lei, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Noul echipament de litotriție asigură creșterea capacității de tratare a litiazei renoureterale prin rezolvarea minim invazivă a acestei probleme medicale. Stația de epurare pentru hemodializă este necesară pentru realizarea în condiții optime a dializei la pacienții cu infecții virale, iar pompa de spălare-irigare este un echipament medical folosit intraoperator pentru a asigura controlul în plaga operatorie.

„Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme urologice, permițându-le reputaților medici ai Institutului să salveze viața sau sănătatea a mii și mii de pacienți. Vom continua și în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă", a declarat, potrivit comunicatului, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy