Apendicita, cea mai frecventă afecțiune diagnosticată greșit

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Apendicită    FOTO PIXABAY
Apendicită FOTO PIXABAY

Apendicita se pare că este afecțiunea cel mai adesea diagnosticată greșit și, din păcate, pacienții cu risc scăzut sunt imposibil de identificat.

Apendicita este cea mai frecventă urgență chirurgicală generală la nivel mondial, dar diagnosticul acesteia rămâne unul dificil. Un nou studiu BJS a examinat dacă modelele de predicție de risc existente pot identifica în mod fiabil care pacienți din Marea Britanie cu risc scăzut de apendicită care se prezintă în spitale cu dureri abdominale acute în partea dreaptă au apendicită.

Acesta este cel mai mare studiu multicentric la nivel mondial despre apendicita suspectată din ultimii ani și a inclus două treimi din spitalele britanice care realizează operații de urgență (154 unități chirurgicale acute din Marea Britanie), făcând concluziile generalizabile în Marea Britanie.

În plus, au fost colectate date comparative din 120 de spitale din Italia, Portugalia, Republica Irlanda și Spania. Studiul a arătat că femeile aveau un risc disproporționat mai mare de internare în spital fără intervenție chirurgicală. Femeile care au suferit o intervenție chirurgicală au avut rate mari de intervenții chirurgicale care au eliminat un apendice normal.

Imposibil de identificat pacienții cu risc scăzut 

Cele mai multe modele de predicție de risc s-au dovedit incapabile să identifice în siguranță un număr semnificativ de pacienți cu risc scăzut de apendicită.

„Apendicectomia este cea mai comună operație de urgență din Marea Britanie. Studiul nostru arată cea mai mare rată publicată din lume de apendicectomie normală - adică o intervenție chirurgicală pentru apendicită suspectată, dar diagnosticul este greșit și un apendice normal este eliminat ”, a declarat autorul corespondent Aneel Bhangu de la Universitatea din Birmingham . „Grupul cel mai afectat este cel al femeilor tinere și, în fiecare an, mii de femei cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani suferă o experiență sub-optimă în Marea Britanie.”

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel