Aproximativ 50 de maramureșeni, sosiți din Italia în ultimele 48 de ore

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Aproximativ 50 de maramureșeni s-au întors din Italia în ultimele 48 de ore. Autoritățile locale s-au pregătit cu peste 150 de locuri de cazare care pot fi în carantină, dacă va fi nevoie. Decoamdată niciun român nu este infectat cu coronavirus.

Aproximativ 50 de maramureșeni s-au întors până azi dimineață din Italia. La intrarea în țară, lor li s-a dat un formular să-l completeze, unde au declarat din ce zonă vin. Deocamdată nu sunt alte măsuri, deși sunt deja stabilite șase centre unde ar putea fi ținuți în carantină.

Cei care intră în țară, însă, chiar dacă vin din zona afectată de epidemie, primesc doar recomandarea de a rămâne la domiciliu. „Suntem în contact permanent (cu Poliția de frontieră, n.r.). În ultimele 48 de ore am avut discuții din oră-n oră, cine intră, cine iese, inclusiv cu cetățeni români sau maramureșeni care se întorc acasă și care ne-au sunat de pe drum. Știam când vin, cum vin.

S-a discutat cu tur-operatorii de turism, cu transportatorii de călători. Din ceea ce s-a înregistrat până în acest moment sunt 50 de cetățeni care au intrat în țară. Dar este o dinamică continuă. Ei sunt întrebați de unde vin, dar e vorba și de atitudinea lor. Pot să spună că vin din Norvegia. Lucrul acesta nu se poate verifica”, a arătat Rareș Pop, dorectorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș. „Avem persoane care s-au întors vineri, fără simptomatologie, dar cărora li s-a recomandat să rămână la domiciliu și sunt monitorizați. Am fost sunat de cetățeni pe care nu-i cunosc, cetățeni români, stabiliți de ani de zile în Italia, m-au sunat să-mi spună unde sunt și să mă întrebe ce au de făcut, că ei nu vor să riște nimic”, a mai menționat directorul DSP.

„Dacă omul nu declară corect de unde vine, el vine aici, și atunci avem problema în interiorul comunității noaste și atunci încercăm să reglăm lucrurile. și s-ar putea să avem unul la un moment dat.

La Borșa au comunicat foarte bine. Vineri a fost totul liniștit, iar de sâmbătă după amiază lucrurile au luat-o razna.

Sunt 13.000 (de români, n.r.) în toată peninsula, 2.000din Maramreș. Deocamdată, acasă nu au venit mai mulți față de o zi normală, de flux de frontieră”, a arătat prefectul de Maramureș, Nicoale Ungur.

Autoritățile au mai identificat un spațiu de 25 de locuri, în total 6 spații cu un total de 155 de locuri de cazare și cu posibilitatea de extindere a acestui număr, sunt la dispoziție pentru eventualii cetățeni ținuți în carantină. 

Deocamdată nu există nicio îmbolnăvire nu a fost înregistrată în județ sau în țară.

Cei 50 de cetățeni întorși din Italia sunt în autoizolare la domiciliu, niciunul nu prezintă simptome.

 

 

 

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel