Arginina sporește eficacitatea terapiei anti-cancer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Tratamentul cu arginină a sporit eficacitatea radioterapiei la pacienții cu cancer cu metastaze cerebrale, susține un studiu recent.

O cercetare randomizată, realizată de experți de la Weill Cornell Medicine și Institutul de Cancer Angel H Roffo, susține că tratamentul cu arginină, unul dintre elementele de bază ale proteinelor aminoacizilor, a sporit eficacitatea radioterapiei la pacienții cu cancer cu metastaze cerebrale.

Studiul, publicat pe 5 noiembrie în Science Advances, a raportat rezultatele administrării argininei, care poate fi administrată sub formă orală, înainte de terapia standard cu radiații la 31 de pacienți care au avut metastaze cerebrale. Aproape 78% au avut un răspuns complet sau parțial în tumorile lor cerebrale pe o perioadă de urmărire de până la patru ani, în timp ce doar 22% din cei 32 de pacienți care au primit un placebo înainte de radioterapie au avut un astfel de răspuns.

Studiul a fost conceput pentru a măsura eficacitatea argininei ca „radiosensibilizant” care sporește efectele tratamentului cu radiații. Cu toate acestea, rezultatele și mecanismul aparent de acțiune al argininei sugerează că aminoacidul ar putea fi util mai larg ca terapie anticanceroasă.

„Pe baza acestor constatări ar trebui să continuăm să investigăm arginina în combinație cu radioterapie, dar și în combinație cu chimioterapie sau imunoterapie și chiar arginina singură”, a spus autorul principal dr. Leandro Cerchietti, profesor asociat de medicină în Divizia de Hematologie și Oncologie Medicală, din cadrul Institutului amintit.

În studiul clinic, pacienții au fost tratați cu doze mari de arginină sau placebo cu o oră înainte de radioterapie pentru metastazele lor cerebrale - tumori din creier care reprezintă răspândirea de la tumori primare în altă parte, cum ar fi plămânii.

La șase luni după cursurile lor de radioterapie, 82 la sută din grupul cu arginină au avut o îmbunătățire sau cel puțin nici o agravare a simptomelor lor neurologice, comparativ cu 20 la sută în grupul placebo.

Dovezile din acest studiu și cercetările anterioare sugerează, de asemenea, că arginina nu numai că poate bloca în mod direct celulele tumorale, ci și poate crește activitatea celulelor imune antitumorale, a spus dr. Cerchietti, arată medicalxpress.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel