Citrulina, aminoacidul care protejează inima și sistemul imunitar. În ce aliment o găsești

Adisa Codruț / 10 aug 2020 / 19:58

Pepenele roșu este una dintre cele mai bogate surse de citrulină.

Citrulina este un aminoacid neesențial și antioxidant care este transformat într-un alt aminoacid, numit arginină. Arginina are un rol cheie în diviziunea celulară, vindecarea rănilor și eliminarea amoniacului din organism. 

Combinația de citrulină și arginină poate oferi mai multe beneficii inimii și sistemului imunitar. Poate fi benefică și pentru tratamentele cu diabet și bolile cu celule secera. Arginina se detoxifică prin eliminarea amoniacului și a altor toxine din organism.

 De asemenea, crește oxidul nitric, care îmbunătățește fluxul de sânge și, prin urmare, ar putea ajuta la tratarea tensiunii arteriale, anginei și a altor probleme cardiovasculare.  Extractul concentrat de pepene roșu poate crește nivelul de arginină plasmatică, potrivit unui studiu din jurnalul „Nutrition”, în care participanții la cercetare au consumat cantități diferite de suc de pepene roșu.

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy