Citrulina, aminoacidul care protejează inima și sistemul imunitar. În ce aliment o găsești

Pepenele roșu este una dintre cele mai bogate surse de citrulină.
Citrulina este un aminoacid neesențial și antioxidant care este transformat într-un alt aminoacid, numit arginină. Arginina are un rol cheie în diviziunea celulară, vindecarea rănilor și eliminarea amoniacului din organism.
Combinația de citrulină și arginină poate oferi mai multe beneficii inimii și sistemului imunitar. Poate fi benefică și pentru tratamentele cu diabet și bolile cu celule secera. Arginina se detoxifică prin eliminarea amoniacului și a altor toxine din organism.
De asemenea, crește oxidul nitric, care îmbunătățește fluxul de sânge și, prin urmare, ar putea ajuta la tratarea tensiunii arteriale, anginei și a altor probleme cardiovasculare. Extractul concentrat de pepene roșu poate crește nivelul de arginină plasmatică, potrivit unui studiu din jurnalul „Nutrition”, în care participanții la cercetare au consumat cantități diferite de suc de pepene roșu.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.