Citrulina, aminoacidul care protejează inima și sistemul imunitar. În ce aliment o găsești

Adisa Codruț |
Data publicării:

Pepenele roșu este una dintre cele mai bogate surse de citrulină.

Citrulina este un aminoacid neesențial și antioxidant care este transformat într-un alt aminoacid, numit arginină. Arginina are un rol cheie în diviziunea celulară, vindecarea rănilor și eliminarea amoniacului din organism. 

Combinația de citrulină și arginină poate oferi mai multe beneficii inimii și sistemului imunitar. Poate fi benefică și pentru tratamentele cu diabet și bolile cu celule secera. Arginina se detoxifică prin eliminarea amoniacului și a altor toxine din organism.

 De asemenea, crește oxidul nitric, care îmbunătățește fluxul de sânge și, prin urmare, ar putea ajuta la tratarea tensiunii arteriale, anginei și a altor probleme cardiovasculare.  Extractul concentrat de pepene roșu poate crește nivelul de arginină plasmatică, potrivit unui studiu din jurnalul „Nutrition”, în care participanții la cercetare au consumat cantități diferite de suc de pepene roșu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel