Aspirina, beneficii și riscuri pentru persoanele sănătoase

O doză zilnică scăzuta de aspirină le este recomandată persoanelor care au supraviețuit unui atac de cord sau persoanelor cu risc crescut. Dacă până acum experții au descurajat persoanele în vârstă să ia aspirină, o nouă revizuire a dovezilor sugerează că unii adulți sănătoși și adulții de vârstă mijlocie ar putea obține beneficii de pe urma administrării aspirinei zilnice.

Pentru a vedea dacă de aspirină luată zilnic ar putea beneficia o gamă mai largă de oameni, cercetătorii au adunat date din 13 studii clinice care au implicat mai mult de 164.000 de persoane. Jumătate dintre ei aveau mai puțin de 62 de ani și jumătate mai în vârstă. Datele din studiu au arătat că aspirina a scăzut cu 0,38% riscul absolut de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces din cauza bolilor de inimă, ceea ce reprezintă o constatare semnificativă din punct de vedere statistic. În același timp, aspirina a crescut riscul absolut de sângerare majoră cu 0,47%.

Dozele mici de aspirină scad riscul atacului de cord și riscul de accident vascular cerebral chiar și la cei fără probleme de sănătate, relatează cercetătorii britanici.

Cu toate acestea, efectul protector este "destul de mic", și implică un risc crescut de sângerare gravă. La cei fără boli cardiovasculare, acest studiu arată că într-adevăr este o decizie individuală cu privire la posibilitatea de a lua sau nu aspirină. Totul depinde de modul în care pacientul valorizează prevenirea evenimentelor cardiovasculare [atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale] și a sângerărilor grave [incluzand intracraniene] ", a declarat Dr. Sean Zheng. cercetătorul implicat în studiu.

,,Pentru utilizarea aspirinei, este foarte important ca fiecare pacient să discute cu medicul dacă aspirina ar fi în beneficiul lui. Aspirina subțiază sângele și a fost recunoscută de mult timp ca un mijloc de prevenire a formării cheagurilor de sânge care ar putea provoca atac de cord sau accident vascular cerebral. Dar prin subțierea sângelui, aspirina crește și riscul de sângerare. Aceasta ar putea contribui la apariția sângerărilor în sistemul gastrointestinal sau chiar la hemoragiile cerebrale din creier. Ca rezultat, experții au limitat utilizarea zilnică zilnică mică a aspirinei (de obicei 81 miligrame) la persoanele care au suferit deja un atac de cord sau un accident vascular cerebral sau la cei cu risc crescut de apariție a unui astfel de eveniment", a spus ea. Donna Arnett, fostul președinte al Asociației Americane a Inimii și decanul Colegiului de Sănătate Publică din Kentucky.

Zheng și Arnett au subliniat că această nouă analiză s-a concentrat asupra persoanelor sănătoase care nu au suferit niciodată un atac de cord sau un accident vascular cerebral, informează WebMD.com.

,,Oricine a avut de-a face cu boala cardiovasculară [de exemplu, infarct miocardic, angină sau accident vascular cerebral] și este pe aspirină ar trebui să continue aproape cu siguranță să o ia", a spus Zheng.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel