Aspirina, medicamentul care face bine și plantelor, nu numai oamenilor. Cum se folosește în grădină

DCMedical Team |
Data publicării:
Plante în grădină  FOTO: pixabay
Plante în grădină FOTO: pixabay

Un studiu susține că o soluție din aspirină și apă întărește sistemul imunitar al plantelor.

O soluție dintr-o aspirină pisată și amestecată în 3 litri de apă ar îmbunătăți recolta în grădină, susține un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island. Stropite o dată la trei săptămâni de-a lungul sezonului de creștere s-a observat la finalul sezonului de creștere că recolta a fost mult mai bună în cazul plantelor stropite cu aspirină față de plantele care nu au primit acest tratament. Motivul pentru care plantele din prima categorie se datorează faptului că aspirina a crescut nivelul de vitamina C.

Aspirina conține acid salicilic și întărește sistemul imunitar al plantelor și le face mai rezistente în fața bolilor. Același acid este produs în cantități mici de plante când sunt stresate ca să facă față dăunătorilor, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel