Atacul de cord la tineri, cât de frecvent se întâmplă și de ce: 4 motive principale

Angela Sabău |
Data publicării:
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente
Infarctul miocardic vine cu simptome destul de evidente

Atacul de cord la tineri este din ce în ce mai frecvent, în toată lumea. Iată câteva motive principale care duc la atac de cord la tineri.

Care este primul lucru care îți va veni în minte dacă o persoană de 32 de ani se plânge de dureri în piept? Probleme gastrice, aciditate și, cel mai probabil, răceală. Stopul cardiac ar fi ultimul lucru care ți-ar trece prin minte. Cu toate acestea, sunt multe persoane care suferă un atac de cord la vârste abia trecute de 30 sau 40 de ani.

Toate aceste decese la tineri din cauza stopului cardiac și a atacurilor de cord te pot face să te gândești, din nou și din nou, ce cauzează infarcturile și stopurile cardiace la tineri. Răspunsul este simplu. Stilul de viață sedentar și nesănătos, fumatul, consumul de alcool și stresul.

Mai mulți experți au subliniat faptul că stresul și anxietatea sunt ca niște „mașini de ucis”. Au tendința de a măcina corpul din interior. Și este mai mult decât evident că, odată cu pandemia și lockdown, nivelurile de stres au fost la cote maxime.

Închiderea afacerilor, pierderile financiare, pierderea celor dragi și teama constantă de boala COVID au crescut nivelul de stres al tuturor. Ca să nu mai adăugăm la asta stilul de viață sedentar care a urmat multiplelor blocări. Acesta este unul dintre motivele, spun experții, pentru care tot mai mulți oameni, la o vârstă fragedă, cedează la infarct miocardic și stopuri cardiace.

Dacă vă întrebați cum să rămâneți în siguranță și să preveniți atacurile de cord, modalitatea ușoară de ieșire este să creșteți activitățile fizice. Reduceți consumul de junk-food, mâncați alimente sănătoase, inclusiv fructe proaspete și sucuri și rămâneți activ cât mai mult posibil.

Mai mult, iată trei lucruri la care ar trebui să renunațți urgent dacă vreți să preveniți atacurile de cord tineri.

Opriți consumul de alcool. Reducerea cantității nu va ajuta. Dacă sănătatea inimii este prețioasă, renunțați la alcool, acum.

Renunțați la fumat chiar acum. Reducerea țigărilor nu va ajuta. Singura modalitate de a vă menține inima sănătoasă este să nu fumați.

Evitați alimentele grase și reduceți cantitatea de zahăr.

În afară de asta, dacă suferiți de stres, probleme de furie, tulburări de comportament și anxietate, este recomandat să căutați imediat ajutor profesional. Controlul sentimentelor negative vă va îmbunătăți automat sănătatea inimii și puteți reduce șansele unui atac de cord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel