Avocatul Poporului, anchetă la un azil de bătrâni din Brașov: ce au găsit acolo inspectorii OPC

Angela Sabău |
Data publicării:
Batrâni
Batrâni

Avocatul Poporului face o anchetă la Centrul de Îngrijire și Asistență Timișulș de Sus, din Brașov, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au publicat imagini din azilul de bătrâni.

Avocatul Poporului s-a sesizat din ificiu și efectuează o anchetă la Centrul de Îngrijire și Asistență Timișulș de Sus, din Brașov

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și protecția persoanelor cu handicap.

Demersurile Avocatului Poporului vin după ce inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov au dat publicității imagini din respectivul azil de bătrâni.

Conform celor relatate de presă, „Bucătăria azilului este un focar de infecție. Doar prezența veselei trădează faptul că încăperea este de fapt bucătăria azilului. Alimentele sunt depozitate direct pe podeaua murdară a bucătăriei, iar pe aragaz este încălzită apa folosită la spălarea podelei. Pereții sunt invadați de straturi groase de igrasie care fac aerul irespirabil. În aceste condiții este gătită mâncarea zecilor de bătrâni internați în azil. Este inadmisibil ca persoanele cu handicap și chiar fără discernământ sa fie tratate în condiții de acest gen!”, se arată pe pagina de socializare a Insituției Avocatul Poporului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel