Avocatul Poporului cere instituirea stării de urgență

Angela Sabău / 12 Martie 2020 / 13:11
Transportate la spital cu izoleta
Transportate la spital cu izoleta

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgenţă, în contextul epidemiei de Coronavirus, arată un comunicat de presă.

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgenţă, în contextul epidemiei de Coronavirus. „Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acţiunea de combatere a răspândirii virusului Covid - 19 solicită Preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) şi (2) din Constituţia României”, se arată în comunicatul remis presei, azi.

„Nu punem în discuţie oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale. Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României”, se mai arată în același document.

În dopcument se mai face referire la legislația care poate fi invocată în acest caz, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, „iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy