Banala aspirină, ce legătură are cu cancerul de colon

Angela Sabău |
Data publicării:
Aspirina
Aspirina

Banala aspirină a fost asociată într-un nou studiu cu prevenirea cancerului de colon, deși singură nu previne nimic.

Prevenirea cancerului de colon presupune urmarea unui stil de viață sănătos - de exemplu, exerciții fizice și fumatul - și prezentarea periodică la un test de screening, cum ar fi o colonoscopie. Dar ce impact au dieta și medicamentele? O recenzie recentă a 80 de analize statistice publicate în ultimii 40 de ani a explorat această întrebare. Rezultatul a fost publicatăonline de revista Gut.

În general, rezultatele au fost dezamăgitoare prin faptul că niciun medicament, aliment sau supliment specific nu s-a remarcat în corpul dovezilor. Cu toate acestea, unele dintre studiile revizuite au arătat o legătură între un risc mai scăzut de cancer de colon și utilizarea de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) - cum ar fi aspirina, ibuprofenul (Advil, Motrin) și naproxenul (Aleve) - și un aport mai mare de fructe, legume și fibre. Dar alte studii nu au arătat același lucru.

Constatările nu au furnizat informații clare cu privire la dozele și durata suplimentelor și alimentelor sau dacă unele dintre acestea au fost mai bune. Cel mai important, nu există dovezi că AINS previn cancerul de colon în populația generală și, prin urmare, nu trebuie să luați AINS doar pentru prevenirea cancerului, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă. Dar modificarea nutrițională a dietei, cum ar fi adăugarea mai multor fructe și legume și obținerea mai multor fibre este rezonabilă, deoarece acestea oferă și alte beneficii pentru sănătate, notează healh.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel