Adevărul ascuns despre băuturile care îți distrug creierul
Băuturile care îți condamnă creierul la demență. Au efect pe termen lung.
Băutura alcoolică ce previne AVC-ul este una din cele mai consumate din lume. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat despre ce băutură este vorba.
Băutura alcoolică ce previne AVC-ul este încărcată cu o substanță miraculoasă pentru creier. Vinul roșu, pentru că despre acesta este vorba, previne AVC-ul și menține sănătatea inimii, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR.
”Bem sau nu bem? Da. Creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac.
Vinul roșu are o substanță - resveratrol - care îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase”, a declarat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurolog, la IThink de la Antena 3 CNN.
Prof. univ. dr. Vlad Ciurea a explicat de ce strugurele românesc este atât de bun pentru sănătate.
”În acel strugure pe care îl aveam în copilărie și îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare și este vestit. Căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase.
Acum am aflat, de la colegii oftalmologi, că îmbunătățesc și activitatea retinei, vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Vezi și: Afecțiunea agravată de sezonul rece. Pune viața în pericol dacă se extinde la rinichi
Vinul roșu conține antioxidanți puternici, iar multe surse susțin că consumul său poate avea beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul excesiv de vin roșu poate cauza probleme.
Vinul roșu a fost parte din evenimente sociale, religioase și culturale de-a lungul secolelor. În trecut, oamenii au teoretizat că vinul roșu aduce beneficii pentru sănătate, în special atunci când este consumat în cadrul unei diete echilibrate.
În ultimii ani, știința a indicat că aceste afirmații ar putea avea o bază în realitate. Cu toate că nu există recomandări oficiale privind aceste beneficii, un studiu din 2018 notează că consumul moderat de vin roșu are legături pozitive cu:
- Bolile cardiovasculare
- Ateroscleroza
- Hipertensiunea arterială
- Anumite tipuri de cancer
- Diabetul de tip 2
- Leziuni cerebrale după accident vascular cerebral, potrivit Medical News Today.
Un studiu din 2015 a raportat că resveratrolul ar putea ajuta la protejarea împotriva leziunilor cerebrale secundare după un accident vascular cerebral sau o leziune a sistemului nervos central. Acest lucru se datorează efectelor sale pozitive asupra inflamației, stresului oxidativ și morții celulare.
Un studiu din 2018 a descoperit că resveratrolul a redus stresul oxidativ și moartea celulară la șoarecii cu traumatisme cerebrale. Cu toate acestea, ambele studii au evidențiat efectele resveratrolului în mod specific, nu ale vinului roșu în sine.
Deși există studii care sugerează că consumul moderat de vin roșu ar putea reduce riscul anumitor tipuri de cancer, Institutul Național de Cancer (NCI) afirmă că există dovezi solide conform cărora consumul de alcool poate cauza anumite tipuri de cancer, în special dacă este consumat în exces pe termen lung.
Acest lucru se datorează în parte faptului că alcoolul creează toxine în corp, afectează țesuturile corporale și provoacă oxidare. Acest lucru înseamnă că efectele adverse pot depăși orice beneficiu al resveratrolului.
NCI asociază consumul de alcool cu diferite tipuri de cancer, inclusiv cel de gură, gât, ficat, sân și colon. Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de vin roșu este sigur, dar este important să se țină cont că consumul excesiv de alcool este dăunător.
Unele studii sugerează o legătură între consumul moderat de vin roșu și un risc redus sau rezultate mai bune în cazul anumitor tipuri de cancer.
Băuturile care îți condamnă creierul la demență. Au efect pe termen lung.
Somnul prelungit poate accelera îmbătrânirea creierului și crește riscul de demență.
Băutura care protejează creierul. Este un cocktail care ar putea preveni demența.
Alzheimerul nu distruge doar memoria, ci zdruncină întregul organism din interior, celulă cu celulă.
Noi descoperiri privind riscul de Parkinson prin pierderea auzului. Cu fiecare 10 decibeli pierduți, riscul de Parkinson crește cu 57%
Ce trebuie să știi dacă ai avut AVC. Detaliul care arată că ai mari probleme neurologice.
Alimentul care duce la Parkinson. Topește creierul.