Urmărește dezbaterea live

Beatrice Mahler (manager „Marius Nasta”): E nevoie de investiții serioase în infrastructură

Adisa Codruț |
Data publicării:

Institutul „Marius Nasta” a fost în mijlocul unui scandal imens, după ce mai mulți pacienți operați acolo au decedat din cauza unor infecții intraspitaliceși. Unitatea a fost închisă și redeschisă ulterior, după ce s-au stabilit măsuri de respectare a igienei. Managerul spune că e nevoie de investiții serioase în infrastructură.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, spune că e nevoie de investiții importante pentru ca unitatea medicală să poată funcționa „în totală conformitate cu legislaţia în vigoare”, citează agerpres.ro.
„Extrem de importantă este respectarea circuitelor existente, circuitelor funcţionale, care trebuie să menţionez că se desfăşoară într-o clădire veche, care necesită investiţii importante în infrastructură pentru a funcţiona în totală conformitate cu legislaţia în vigoare.

Până atunci, împreună cu inspectorii DSP şi Compartimentul de epidemiologie şi cu medicii şefi de secţie am stabilit procedurile şi etapele necesare pentru ca pacienţii Institutului «Marius Nasta» să fie în siguranţă atunci când ajung în Institutul «Marius Nasta», să beneficieze de un act medical efectuat corect şi în siguranţă pentru ei şi cu foarte multă responsabilitate”, a declarat Beatrice Mahler într-o conferinţă de presă, după ce, cu o zi în urmă, Blocul operator şi Secţia ATI ale institutului au fost redeschise.

Există deja un proiect de extindere


De asemenea, ea a vorbit despre nevoia de extindere a spațiului și despre faptul că există deja un proiect în acest sens. „Este un proiect pe care Institutul «Marius Nasta» îl are deja pregătit, pentru că de săptămâna trecută instanţa s-a pronunţat cu privire la intabularea terenului din Şoseaua Viilor 90 şi cu siguranţă în scurt timp vom avea finalizate documentele pentru intabulare.

Vom putea trece la etapa următoare de aplicare a proiectului existent în vederea finanţării de către MS”,a mai spus ea, menționând că încă nu este finalizată intabularea.

Activitatea în Secția de chirurgie toracică a fost reluată, fiind deja programate intervenții chirurgicale. De asmenea, ea a mai precizat că va fi aplicată o procedură care prevede consultul stomatologic preoperator, pentru a preveni introducerea în căile respiratorii a germenilor.

Activitatea blocului operator a fost închisă în urma decesului a 13 persoane, din cauza unor infecții cu Acinetobacter. Rezultatul probelor prelevate de DSPMB nu au fost conforme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel