Bebelușii înțeleg conceptul de numărătoare cu mult înainte de a înțelege cuvintele

Bebelușii de până la 14 luni pot înțelege conceptul de a număra mult înainte să învețe adevăratul sens de „unu, doi, trei”, spun oamenii de știință.

Cercetătorii americani au spus că micuții care aud să numere cu voce tare par să poată recunoaște cantitățile, notează BBC.

Cu toate acestea, cei mai mulți copii nu înțeleg sensul complet al cuvintelor care exprimă numere decât până la vârsta de aproximativ patru ani, susțin ei.

Oamenii de știință doresc acum să vadă dacă practica de numărare timpurie duce la mai multe abilități de matematice ulterioare.

În cadrul studiului, de la Universitatea Johns Hopkins, 16 copii mici au urmărit patru jucării - câini mici sau mașini - fiind ascunse într-o cutie în care ar putea ajunge fără să vadă conținutul.

Uneori, cercetătorii numărau tare în timp ce aruncau fiecare jucărie, spunând: „Uite - unu, doi, trei, patru. Patru câini".

În alte momente, cercetătorii au spus pur și simplu: „Acesta, acesta, acesta și acesta - acești câini".

Când jucăriile au fost numărate efectiv, bebelușii se așteptau clar la mai mult de una pentru a fi trase din cutie.

Nu și-au amintit numărul exact, dar și-au amintit numărul aproximativ, au spus cercetătorii.

Dar când jucăriile nu au fost numărate, bebelușii s-au distras după ce cercetătorii au scos doar una afară, de parcă nu mai era nimic de văzut.

Autorul studiului, Jenny Wang, a spus: „Când am numărat jucăriile pentru bebeluși înainte de a le ascunde, a fost mult mai bine să ne amintim câte jucării au fost".

Ea a spus că a găsit acest lucru „într-adevăr surprinzător" și a spus că a arătat că bebelușii foarte mici „simt atunci când alte persoane numără este legat de dimensiune și de cantitea lucrurilor".

Cercetătorii cred că numărătoarea i-ar putea ajuta să înțeleagă bine conceptul înainte de anii preșcolari.

Echipa de cercetare dorește acum să vadă dacă bebelușii reacționează și la numărarea într-o limbă străină.

Rezultatele sunt publicate în Dezvoltarea Științei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel