Bebelușilor le place să fie imitați. Devin mai prietenoși

Florina Pop / 26 mai 2020 / 20:36
Bebeluș
Bebeluș

Cercetătorii au observat că bebelușii de 6 luni știu când sunt imitați și nu doar că le place, ci devin mai prietenoși cu cei care îi imită.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Lund, Suedia, susține că bebelușii în vârstă de șase luni își dau seama când adulții îi imită și îi percep ca fiind mai prietenoși. Mai precis, au zâmbit mai mult la un adult care i-a imitat decât la unul care nu a făcut asta.

Gabriela-Alina Sauciuc, cercetătoare la Universitatea Lund și autorul principal al studiului, a intrat în casele mai multor bebeluși și s-a jucat cu ei în patru moduri diferite: a imitat tot ceea ce au făcut bebelușii ca o oglindă sau ca o oglindă inversă, a imitat doar acțiunile trupești ale sugarilor păstrând un chip imobil sau a răspuns cu o acțiune diferită atunci când bebelușii au acționat. 

Aceasta a afirmat că le-a văzut pe mame destul de surprinse văzându-și pruncii care se jucau bucuroși cu un străin: ”Arătând că sugarii în vârstă de 6 luni recunosc când sunt imitați și că imitația are un efect pozitiv asupra interacțiunii, începem să umplem acest decalaj. Mai trebuie să aflăm când exact imitația începe să aibă astfel de efecte, și ce rol joacă de fapt recunoașterea imitației pentru bebeluși", afirmă cercetătoarea, conform site-ului universității suedeze, unde a fost postat și un video cu reacțiile bebelușilor când sunt imitați.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy