Bebeluș infectat cu COVID-19, operat pe inimă la Târgu-Mureș

Cătălina Burghelea / 13 ian 2021 / 08:31
Intervenție chirurgicală   Foto: SUUMC
Intervenție chirurgicală Foto: SUUMC

Un bebeluș de doar două luni, infectat cu coronavirus, a fost operat pe inimă la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.

Anunțul a fost făcut de Horaţiu Suciu, şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş, iar operația a fost un succes. 

„Echipa noastră neobosită continuă să salveze nou nascuţii cu malformaţii cardiace grave congenitale care ajung la Tg. Mureş pentru tratament chirurgical. Razvan este din Deva, are aproape 2 luni şi a fost internat de urgenţă în stare clinică gravă, într-o situaţie ameninţătoare de viaţă, fiind testat COVID pozitiv”, a povestit, pe Facebook, Horaţiu Suciu, şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş.

Medicii români, performanță în era COVID-19

 

„Într-o perioadă în care, în România, şansa la supravieţuire a acestor nou născuţi pare să fie legată de posibilitatea de a fi trimişi pentru tratamentul salvator in străinătate, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg. Mureş, o echipă multidisciplinară continuă să se încăpăţâneze să facă performanţă şi să opereze copiii din România în România.

Riscul infectării personalului medical şi disconfortul produs de echipamentul de protecţie specific este depăşit de satisfacţia salvării vieţii unui copil a cărui şansă la viaţă este in mâna unor profesionişti de excepţie pe care am onoarea să îi conduc în mod colegial”, a mai precizat Horaţiu Suciu.

Aceasta este a patra intervenţie de urgenţă din 2021, de la Târgu-Mureş, în cazul unor pacienţi copii.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy