Beneficiile nebănuite ale plantelor asupra femeilor. Studiu la Harvard

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plante  FOTO: Pixabay
Plante FOTO: Pixabay

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că iubitoarele de plante trăiesc mai mult și se bucură de o sănătate mintală foarte bună decât cele care nu îndrăgesc florile.

Plante, femei. O cercetare a specialiștilor de la Universitatea Harvard susține că există o asociere între amatoarele de grădinărit, rate mici de mortalitate și o sănătate mintală îmbunătățită. Studiul a analizat viața a 100 de femei pe parcursul a 8 ani, le-a urmărit sănătatea mintală și bunăstarea atunci când trăiesc alături de o mulțime de plante, lifestyle.com.au.

În timpul celor opt ani, cercetătorii au descoperit că sănătatea mintală a femeilor a crescut mult încât a constituit o treime din beneficiile pentru sănătate. Apoi, femeile au înregistrat niveluri mai scăzute de stres și depresie, care ar fi putut provoca din mai multe oportunități sociale vorbind cu alții despre grădinile lor vegetale, precum și cantități mai mari de activitate fizică atunci când au grijă de plante și au beneficiat de o calitate mai bună a aerului.

O altă concluzie a studiului a fost legată de mortalitate: studiul a descoperit că rata a scăzut cu 12% atunci când femeile trăiau în mediul verde. Cercetătorii au amintit că mulțimea de plante le ajută pe reprezentantele sexului frumos să se simtă relaxate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel