Depresia din ultimul an de viață. Tristețea dinaintea decesului

Depresia are un impact asupra calității vieții în toate etapele vieții, dar nu se știe prea multe despre factorii legați de depresie din ultimul an de viață.

 

Un studiu recent publicat în Journal of the American Geriatrics Society a constatat că 59,3% dintre subiecți au avut depresie în ultima lună înainte de moarte.

În studiul bazat pe interviu, care a inclus 3.274 de persoane care au murit până la sfârșitul studiului, simptomele depresiei au crescut treptat de la 12 la 4 luni înainte de deces și apoi au escaladat de la 4 la 1 luni înainte de deces. Femeile, adulții mai tineri și adulții de culoare au avut rate mai intense de simptome depresive. Persoanele cu cancer au raportat rate crescânde ale simptomelor depresive la sfârșitul vieții, în timp ce indivizii cu boală pulmonară și deficiențe în activitățile de viață zilnică au demonstrat rate persistente ridicate pe parcursul anului înainte de deces.

"Simptomele psihologice sunt importante de abordat pe parcursul întregii vieți, dar mai ales în contextul unei boli grave sau cronice, pentru a reduce suferința și suferința și pentru a ajuta indivizii să experimenteze o moarte bună", a declarat autorul principal Elissa Kozlov, doctorand al Rutgers Institutul pentru Sănătate. „Sunt necesare mai multe activități de cercetare și politici pentru a rezolva lipsa furnizorilor de sănătate mintală geriatrici și de sfârșit a vieții, a unei structuri de rambursare limitate pentru îngrijirea psihologică și a unor lacune în adaptarea și diseminarea intervențiilor non-farmacologice bazate pe dovezi pentru adulții cu viață limitată expectanțelor."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel