Alergarea în doze mici poate reduce riscul de deces: Studiu

Alergarea nu este bună doar pentru sănătatea și bunăstarea de zi cu zi a unei persoane, ci poate reduce riscurile unei morți precoce, au arătat noi cercetări.

A fi alergător - chiar unul casual - a fost asociat cu un risc de mortalitate cu 27% mai mic, potrivit unei metaanalize publicate în British Journal of Sports Medicine.
Revizuirea, care a analizat 14 studii care au inclus 232.149 de participanți, a constatat că alergarea a fost asociată și cu un risc cu 30% mai mic de moarte cardiovasculară și cu 23% cu un risc mai mic de deces prin cancer, notează ABCnews

„Chiar și doze relativ mici de alergare îți pot îmbunătăți sănătatea", a spus Zeljko Pedisic, autorul principal al studiului și profesor asociat la Universitatea Victoria din Australia. „Dacă sunteți inactiv din punct de vedere fizic și nu aveți mult timp pentru exerciții fizice, alergarea ar putea fi doar activitatea potrivită pentru dvs."

Cercetătorii au descoperit că alergarea o dată pe săptămână, sau 50 de minute pe săptămână, a redus semnificativ riscul de deces al alergătorilor. Deoarece nu există date din studiile inițiale asupra persoanelor care au alergat mai puțin decât atât, cercetătorii nu au putut să stabilească dacă ar fi existat câștiguri similare pentru alergători mai sporadici.
Nivelurile mai mari de alergare, pe de altă parte, nu au fost neapărat asociate cu beneficii mai mari, au scris cercetătorii.

În special, frecvența și durata cercetătorilor care s-au dovedit a fi asociați cu o mortalitate îmbunătățită este mai mică decât cele 150 de minute de exercițiu săptămânal pe care Departamentul de Sănătate și Servicii Umane le recomandă în prezent americanilor.

Pedisic a spus că speră că studiul îi va încuraja pe cei care nu sunt activi fizic să devină astfel, motivând totodată alergătorii obișnuiți să continue antrenamentele.
Întrucât spațiile publice sigure și accesibile ar putea determina publicul să funcționeze sau să se exercite mai frecvent, Pedisic a adăugat că „descoperirile noastre pot fi utilizate și pentru a încuraja factorii de decizie să îmbunătățească infrastructura publică pentru funcționare".

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel