Berea, considerată produs alimentar în Rusia până în 2011!

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Bere     FOTO: pexels.com
Bere FOTO: pexels.com

Berea era considerat un produs alimentar în Rusia până în 2011, spune profesorul Dan Vodnar.

Nu e nicio glumă! Berea era, până acum 11 ani, încadrată la produse alimentare de către ruși, nu la alcool. O spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper:

”În Rusia, berea a fost inclusă în clasa băuturilor alcoolice abia în anul 2011? Berea a fost clasificată legal ca băutură alcoolică pe teritoriul Rusiei abia în anul 2011, după ce fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a semnat proiectul de lege. Până atunci, orice băutură care conținea mai puțin de 10% alcool era considerat produs alimentar”.

Datele colectate de Organizația Mondială a Sănătății arată că, în fiecare an, alcoolul este cauza a 3 milioane de decese sau 5,3% din decesele din întreaga lume. Cancer, ciroză, lista continuă atunci când vine vorba de enumerarea daunelor provocate de băuturile alcoolice, care pot include peste 200 de boli.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei alcool tip de 28 de zile: În prima săptămână se schimbă calitatea meselor și ai un somn mai bun. Din cauza consumului de alcool, percepția noastră asupra alimentelor este complet distorsionată. După cum explică Sir Ian Gilmore, profesor de hepatologie: „Consumatorii de alcool se pun în pericol atunci când băuturile sunt combinate cu mese prea bogate: mai ales pentru că acești oameni sunt mai predispuși să ia decizii proaste atunci când vine vorba de alegeri alimentare sănătoase”. 

Un studiu afirmă că există o legătură directă între consumul de alcool și cel de produse zaharoase. Potrivit oamenilor de știință, persoanele dependente de băuturi alcoolice au o preferință clară pentru alimentele cu o concentrație mare de zaharoză. Somnul devine dificil în primele câteva zile după oprirea consumului de alcool. Acest lucru se datorează faptului că simptomele de sevraj apar adesea noaptea, uneori provocând insomnie din cauza detoxifierii corpului. Potrivit unui articol publicat de The Journal of Addictive Diseases, tulburările de somn sunt foarte frecvente în primele etape ale dependenței de alcool, care pot chiar reduce calitatea vieții și pot provoca boli psihice. Consumul de alcool are un impact profund asupra corpului uman, de unde și importanța evitării acestui obicei dăunător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel