BEVACIZUMABUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

BEVACIZUMABUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal recombinant uman, care se leagă de factorul de creştere endotelială vasculară, inhibând angiogeneza celulelor tumorale, care sunt astfel private de aportul de sânge şi principii nutritive. 

BEVACIZUMABUM - prospect

Denumirea comercială: AVASTIN 

Prezentare: Concentrat pentru soluție perfuzabilă 

Indicații: În asociere cu 5-fluorouracil/acid folinic intravenos sau cu 5-fluorouracil/ acid folinic/irinotecan intravenos este indicat pentru tratamentul de primă linie al pacienţilor cu cancer de colon sau rect metastazat. 

Contraindicații: Hipersensibilitate, sarcină, pacienţi cu metastaze cerebrale netratate. 

Atenție!: Risc crescut de perforaţie gastrointestinală la pacienţii cu cancer de colon sau rect metastazat şi proces inflamator intraabdominal. Bevacizumab afectează în sens negativ procesul de cicatrizare a plăgilor. Este necesar controlul tensiunii arteriale pe parcursul tratamentului, deoarece poate creşte incidenţa hipertensiunii arteriale. 

Reacții adverse: Perforaţie gastro-intestinală, hemoragie, trombo-embolism arterial, hipertensiune arterială, astenie, diaree, greaţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel