Bijuteria care spune dacă ai fibrilație atrială

Florina Pop |
Data publicării:
Colier  FOTO: pixabay
Colier FOTO: pixabay

Un colier, creat de cercetători, detectează bătăile inimii și anunță dacă o persoană suferă de fibrilație atrială.

Și frumos, și util. Un colier creat de cercetătorii de la Universitatea din Finlanda de Est, Spitalul Universitar Kuopio și o companie finlandeză de bijuterii poate ajuta la detectarea fibrilației atriale. Bijuteria conține un senzor de măsurare integrat, ceea ce face posibil ca pacienții să efectueze un ECG independent. Acesta, susțin specialiștii, monitorizează singur ritmul cardiac, depistează pacienții asimptomatici de fibrilație atrială sau ale căror simptome apar neregulamentar. Ineditul colier mai are și un senzor de măsurare integrat ușor de utilizat și un serviciu automat de analiză ECG, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Fibrilarea atrială este cel mai frecvent tip de aritmie de lungă durată, ceea ce crește riscul de accident vascular cerebral, printre altele.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel