Bill Gates despre Omicron: va fi cea mai mare creștere de cazuri pe care am văzut-o până acum

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plămâni. Foto: Pexels
Plămâni. Foto: Pexels

Miliardarul Bill Gates susține că tulpina Omicron trebuie să fie luată foarte în serios, mai ales că se răspândește mai repede decât celelalte variante.

Miliardarul Bill Gates nota, pe Twitter, că își va anula planurile de vacanță deoarece crede că Statele Unite ale Americii ”ar putea să intre în cea mai gravă parte a pandemiei” din cauza variantei Omicron. Acesta a mai precizat că Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie și se așteaptă ca valul COVID cauzat de Omicorn să dureze trei luni în Statele Unite ale Americii.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre asta. Chiar dacă este doar la jumătate mai gravă decât Delta, va fi cea mai creștere de cazuri pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă. (...) Acele câteva luni ar putea fi rele, dar încă cred că dacă luăm pașii corecți, pandemia se poate termina în 2022”, a afirmat Bill Gates.

Datele Universității Johns Hopkins arată că îmbolnăvirile COVID sunt, în medie, peste 148.000 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, cu 23% mai mult decât acum o săptămână și revenind la nivelurile observate ultima dată la jumătatea lunii septembrie. 

”Oamenii au dreptate să fie supărați de inechitatea de aici. Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare măsură și una căreia îi putem supraviețui, în majoritatea cazurile .Este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc în o țară cu venituri mici”, a mai notat Gates, potrivit DC News.

Un studiu realizat în Africa de Sud sugerează riscuri mai mici de spitalizare şi de a dezvolta forme grave de COVID-19 pentru persoanele infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus în comparaţie cu riscurile echivalente cauzate de varianta Delta. Autorii cercetării susțin că acest rezultat se datorează parţial şi cel mai probabil unei imunităţi ridicate care există în rândul populaţiei locale. 

Acest studiu, care nu a fost deocamdată evaluat de cercetătorii internaţionali (procedura "peer-review"), a descoperit că persoanele diagnosticate cu varianta Omicron în Africa de Sud în perioada 1 octombrie - 30 noiembrie prezentau un risc cu 80% mai mic de a fi spitalizate în comparaţie cu cele diagnosticate cu o altă variantă a noului coronavirus în aceeaşi perioadă. Dintre pacienţii spitalizaţi în perioada menţionată, cei infectaţi cu varianta Omicron au prezentat riscuri similare de a dezvolta forme severe cu cele ale persoanelor infectate cu alte variante. Cu toate acestea, studiul a descoperit că oamenii spitalizaţi cu Omicron în perioada octombrie-noiembrie au beneficiat de un risc cu 70% mai mic de a dezvolta forme severe în comparaţie cu cei spitalizaţi în urma infectării lor cu varianta Delta în perioada aprilie-noiembrie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel